12.5 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

Unii pensionari din BN primesc lunar aproape 25.000 de lei, cu 5.300 de lei în plus! Pensia a crescut pentru 82% dintre pensionarii județului

Într-o conferință de presă, conducerea Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud a dezvăluit faptul că, în urma recalculării pensiilor, acestea au crescut pentru aproape 82% dintre pensionarii din județ. Unii au avut parte de creșteri substanțiale de 5.300 de lei, ajungând la o pensie de aproape 25.000 de lei!

Potrivit Sandei Vișan, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud, funcționarii instituției au recalculat pensia pentru 61.277 de dosare. Pensiile au crescut pentru aproape 82% dintre pensionarii din Bistrița-Năsăud.

„O creștere a pensiilor s-a înregistrat pentru 62,21% dintre beneficiari a căror pensie depășește cuantumul pensiei minime sociale de 1281 de lei și 19,75% pentru pensionarii care benenficiază de indemnizația socială pentru pensionare. Ceilalți pensionari vor primi în continuare pensia mai mare primită înainte de recalculare”, a precizat Sanda Vișan.

Cei 18% dintre pensionarii cărora li s-a recalculat o pensie mai mică, vor primi de la 1 septembrie aceeași sumă pe care o primesc și în prezent.

Conducerea Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud a mai făcut cunoscut faptul că unora le-a crescut pensia și cu peste 5.000 de lei. Creșteri mari s-ar fi înregistrat celor care au lucrat în învățământ sau au condus instituții și firme.

Pensia care a avut parte de cea mai mare creștere ajunge la 24.721 de lei! Înainte de recalculare, persoana respectivă încasa 19.428, iar după, cu 5.300 de lei mai mult.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Lege a pensiilor, care intră în vigoare de la 1 septembrie, 2024 nu si-a propus ca prin recalculare să mărească toate pensiile, ci să eliminăm inechităţile din sistem. Eliminarea inechităţilor înseamnă că acelora care au fost dezavantajaţi în cursul pensionării să li se facă dreptate, iar cei care au fost avantajaţi, în timpul pensionărilor anterioare, chiar dacă după recalculare rezultă un cuantum mai mic, să rămână cu pensia în plată si nicidecum să le scadă. In concluzie, cei cu pensiile mici vor beneficia de o majorare substanţială:
    (Vezi: https://www.cotidianul.ro/gafa-zilei/)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!