12.5 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

Penitenciarul Bistrița ține comunicarea după gratii!

La o zi și jumătate de la un incident grav petrecut la Penitenciarul Bistrița, cu unul dintre deținuții încarcerați acolo, instituția refuză să lămurească clar ce s-a întâmplat! Purtătorul de cuvânt nu e de găsit, iar comunicatul de presă promis la 12 ore de la incident, întârzie să apară chiar și acum, la o zi și jumătate.

În urmă cu o zi și jumătate, marti noaptea mai exact, un deținut încarcerat în Penitenciarul Bistrița a reușit să se urce pe acoperiș cu o armă albă, cel mai probabil artizanală și confecționată de el, amenințând că se aruncă de pe clădire.

Datele care au ajuns la Bistrițeanul.ro au fost: s-a întâmplat în miezul nopții, deținutul avea o armă albă, a ajuns pe acoperișul clădirii, reprezentanții Penitenciarului Bistrița nu ar fi putut gestiona situația și ar fi apelat la forțele MAI.

În cele din urmă, deținutul a ajuns la spital, în stare gravă. Singura instituție care a confirmat incidentul, dat de Bistrițeanul.ro în primă fază pe surse, a fost Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, care a precizat că a ajuns un deținut la UPU și a dat date despre starea sa.

Mai multe informații despre acest incident puteți afla din materialul de mai jos:

Un deținut al Penitenciarului Bistrița a amenințat că se aruncă de pe acoperiș, ajungând în stare gravă la spital

Ieri dimineața, reporterii Bistrițeanul.ro au solicitat un punct de vedere de la Penitenciarul Bistrița, prin care să se facă lumină cu privire la cele întâmplate. Acesta a luat forma unei declarații lacunare date de comisarul șef al Penitenciarului Bistrița, iar la o zi și jumătate, tot nu se știe exact ce s-a întâmplat marți seara la Penitenciarul Bistrița.

Reporterii Bistrițeanul.ro au încercat și în această dimineață să dea de un oficial al Penitenciarului Bistrița, care să vină cu o poziție oficială cu privire la cele petrecute.

Acest lucru nu a fost posibil: purtătorul de cuvânt și înlocuitorul acestuia nu au fost de găsit, iar personalul care gestionează telefoanele Penitenciarului Bistrița a refuzat să facă legătura cu Mihaela Negru, comisarul șef al Penitenciarului.

Rămân deci mai multe întrebări fără răspuns:

-Ce căuta un deținut în miez de noapte pe holurile penitenciarului SINGUR? Iar dacă nu era singur, gardianul care-l însoțea cum de nu a putut gestiona situația? Nu s-a asigurat că deținutul nu reprezintă un pericol pentru el și ceilalți înainte de a-l prelua din celulă și a-l însoți?

-Cum a ajuns deținutul pe acoperiș fară ca nimeni să nu reacționeze și să-l împiedice?

-Cum a reușit să iasă din celulă având asupra sa o armă albă?

-Cărui fapt se datorează comportamentul haotic al deținutului? Având în vedere faptul că potrivit informațiilor Bistrițeanul.ro, acesta era încarcerat pentru o faptă minoră: conducerea unui autoturism sub influența drogurilor. Dacă se afla sub influența drogurilor în acel moment, cum a fost posibil să consume în interiorul penitenciarului?

Încă așteptăm un răspuns la toate aceste întrebări pe [email protected]

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!