11.9 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

Lipsa medicilor de familie din rural, aproape rezolvată! Bistrițenii nu mai trebuie să meargă în alte comune sau la oraș pentru a ajunge la medic

Potrivit directorului Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Szekely Vilhelm, lipsa medicilor de familie din zona rurală a cam fost rezolvată în Bistrița-Năsăud, mai multe comune având de anul acesta medic de familie, astfel că locuitoii județului nu mai trebuie să meargă în alte comune sau la oraș pentru o consultație sau o rețetă.

Într-o conferință de presă, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Szekely Vilhelm a precizat că mai multe localități au medic de familie începând din acest an. Cel mai bine stă Lechința, unde funcționează două cabinete medicale, după ce din mai un nou medic și-a deschis cabinet acolo.

Și Ilva Mare are medic de familie din 1 aprilie, care a înființat și un punct de lucru la Poiana Ilvei. În cele două localități nu a existat până acum medic de familie. Și Lunca Ilvei are medic de familie din iunie anul acesta, după ce până acum în localitate a funcționat un punct de lucru al unui medic de familie din Bistrița, care făcea naveta.

Și Monorul are din luna februarie a acestui an medic de familie. Aici nu a existat un medic de sine stătător în ultimii 8 ani. Urmează ca și Sânmihaiul de Câmpie să aibă un medic de familie din toamnă.

Au rămas totuși descoperite câteva localități, printre ele numărându-se Ciceu Mihăiești, care nu a avut medic de familie niciodată. De asemenea, nu are nici măcar un punct de lucru Miceștii de Câmpie, însă această situație s-ar putea rezolva în toamnă, medicul ce urmează să meargă la Sânmihaiul de Câmpie având disponibilitatea să deschidă un punct de lucru și acolo.

Foto: Arhivă. 

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. 🚑 Dacă sunt medici de familie care doresc sa deruleze activitate pe echipajele de consultatii de urgenta (ACD) ale Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, ii asteptam cu drag ❗️Activitatea se deruleaza pe baza de CIM cu timp partial, organizata in ture de 12 ore (in regim continuu, inclusiv weekend si sarbatori legale), salarizata conform legislatiei. Ambulantele ACD sunt Duster 4×4 si sunt din anul 2023.

  2. Cum se procedeaza, daca mute cabinete de medicina de familie s-au inchis, nu mai exista medic de familie … si trebuie sa mearga oamenii la spital ? Iii primeste direct la ” Urgente „… sau cum sa procedeze , ptr ca la spital, potrivit siteului cu ” Spitalul de Urgenta Bistrita”… la internare, trebuie si trimitere de la medicul de familie ” … care nu mai exista, sau care este pensionat , sau in concediu medical … ? Cine le da pacientilor aceasta ” trimitere „… desi ei sunt asigurati ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!