Gazonul de pe Bulevardul Republicii se ofilește văzând cu ochii. Mașina Primăriei Bistrița a fost surprinsă în trafic în timp ce uda abundent gazonul. ”Trebuie să compensăm apa care vine din sistemul de irigații!” au declarat reprezentanții PMB.
În urmă cu doar o săptămână, Bistrițeanul.ro vă prezenta situația gazonului de pe Bulevardul Republicii. Menit să ”schimbe fața bulevardului”, gazonul de jumătate de milion de lei s-a ofilit.
Ieri, participanții la trafic au surprins cisterna Primăriei Bistrița udând abundent gazonul.
”S-a apucat Primăria Bistrița de udat gazonul. Ar fi vorba că nu merge sistemul de irigații” ne-au transmis cititorii.
Contactați de reporteri, reprezentanții PMB au explicat că de vină ar fi presiune apei.
”Nu e stricat sistemul de irigare. E vorba de presiunea apei. De la intersecția cu strada Gării până la intersecția cu strada Ursului, presiunea e mai bună. Dar de la intersecția cu strada Ursului până la intersecția cu strada Crinilor, presiunea apei e aproape inexistentă. Și atunci e nevoie să compensăm. S-a discutat și cu cei de la Aquabis, dar ni s-a comunicat că nu au cum să rezolve problema. Așa că folosim și această metodă de a uda gazonul” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Mihai Ruști.
” ni s-a comunicat că nu au cum să rezolve problema.”
Intrebarea care se pune, au reusit sa rezolve vreodata vreo problema cei de la Aquabis?
Inafara de problema cresterii tarifelor „ca nu au ce face”?
Bine ca uda trotoarele si strazile…..dar spatiile verzi ……nu le uda! Pamintul din fata unui bloc sau a unei case ,ma refer la spatiul verde…….este domeniul public …..domeniul pe care ei il cosesc de 2 ori pe an……dar de udat nici o data
Problema e firma care a instalat gazonul impreuna cu primaria. Firma a instalat un gazon de tot circul, infestat cu poa anua. Nu a oferit, dupa cum se poate vedea, nici un fel de asistenta pentru intretinere. Probabil nici nu a fost in contract, sau probabil a fost prevazut si aia reprezenta spaga.
Ideea e ca e nu a fost pregatit corespunzator substratul si e infestat cu poa annua si buruieni. Poa annua moare vara, iar gazonul oricum sufera vara oricat l-ai uda, din cauza temperaturilor mari. O sa isi revina partial in toamna si primavara.
Presiunea e vina primariei. Pai proiectul nu a cuprins si pompe? Firma care a instalat irigatul, era obligata sa verifice presiunea si debitul apei pentru a calcula necesarul de aspersoare si impartirea pe zone de irigat. Clar nu s-a facut. Chiar daca presiunea e mica, putea fi impartit in mai multe zone, astfel incat sa sa se asigure irigatul uniform si abundent la nevoie.
Dar, posibila spaga probabil a primat.