Primarul comunei Parva, Ioan Strugari, îi îndeamnă pe pescarii din Parva și Rebra să facă echipă și să repopuleze apele cu păstrăv, după ce mulți dintre ei au propus acest lucru. Săptămâna trecută, Fondurile de Pescuit Rebra și Someșul Mare au fost populate cu aproximativ 1.000 de exemplare de puiet de păstrăv indigen.
Săptămâna trecută, Direcția Silvică Bistrița-Năsăud a efectuat lucrări de populare cu păstrăv indigen a Fondurilor de Pescuit 6 Rebra (cu limite de la izvoare până la confluența cu Someșul Mare – 69 km) și 9 Someșul Mare Superior (cu limite de la izvoare până la podul Catibav din com. Șanț – 59 km).
Cele două fonduri au fost populate cu o cantitate de 50 kilograme (aproximativ 1.000 bucăți) de puiet de păstrăv, provenit din Păstrăvăria Fiad.
Primarul comunei Parva spune că acum este momentul ca pescarii din Rebra și Parva să facă echipă și să repopuleze apele cu păstrăv.
„A sosit momentul ca pescarii din Parva și Rebra să se reunească pentru a repopula apele cu păstrăv. Mulți dintre voi ați propus acest lucru, iar acum există posibilitatea de a achiziționa puiet. Aștept inițiative din partea voastră”, explică Ioan Strugari.
Păstrăvul de munte sau păstrăvul indigen este un pește dulcicol răpitor din familia salmonide (Salmonidae), din apele curgătoare reci de munte.
Acesta străbate apa cu ușurința unei săgeți, învingând obstacolele peste care nu poate trece niciun alt pește. La nevoie, sare cascade până la 4 m înălțime, potrivit wikipedia.org.