8.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

Cine ar fi crezut! Pescărașul albastru, vânturelul roșu și sfrânciocul roșiatic, surprinși pe râul Bistrița Ardeleană, la doi pași de civilizație

O mulțime de specii de păsări, cum ar fi pescărașul albastru, stârcul cenușiu, vânturelul roșu, câneparul sau vrabia de câmp au fost surprinse de cei de la Asociația RURALIS pe râul Bistrița Ardeleană. Bistrițenii sunt provocați să indice locuri de pe râu unde au observat astfel de frumuseți:

La doar doi pași de civilizație, pe râul Bistrița Ardeleană, trăiesc numeroase specii de păsări.

Pe o porțiune de doar 100 m, râul Bistrița Ardeleană este ACASĂ pentru multe specii de păsări, care toate depind de râu într-un fel sau altul:

– Pescăraș albastru (Alcedo atthis)
– Stârc cenușiu (Ardea cinerea)
– Barza albă (Ciconia ciconia)
– Rațe mari (Anas platyrhynchos
– Șorecar comun (Buteo buteo)
– Vânturel roșu (Falco tinnunculus)
– Sfrâncioc roșiatic (Lanius collurio)
– Fluierari de munte (Actitis hypoleucos)
– Prigorii (Merops apiaster)
– Rândunici (Hirudo rustica)
– Lăstuni de mal (Riparia riparia)
– Codobatură albă (Motacilla alba)
– Codobatură galbenă (Motacilla flava)
– Pupăză (Upupa epops)
– Cânepar (Carduelis cannabina)

– Vrabie de câmp (Passer montanus).

Vă provocăm să ne indicați și voi un astfel de loc pe râul Bistrița Ardeleană”, explică Simona Păcurar de la Asociația RURALIS.

Luna trecută, asociația a derulat o acțiune de monitorizare a peștilor din Bistrița Ardeleană.

Câți pești mai sunt în Bistrița Ardeleană, care traversează municipiul? O asociație îi ia la numărat, alături de pescari

Mai multe detalii despre minunățiile surprinse de Simona Păcurar, la doi pași de agitația orașului, puteți afla de mai jos:

După fluturi și păsări în jurul Bistriței, cu aparatul de fotografiat! Simona Păcurar – expertul în marketing care surprinde Bistrița altfel

 



Foto Simona Păcurar

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Cu adanci plecaciuni pentru doamna Simona care tot timpul ne arata noua minunatele imagini cu pasaretul de tot felul, flora din jurul nostru iar descrierile si imaginile sunt facute cu un profesionalism iesit din comun. Multumesc mult pentru lectiile primite, multumesc si echipei de la BISTRITEANUL ca urmareste si promoveaza aceste aspecte care ne trezesc noua curiozitati si probabil ne fac mai atenti fata de mama NATURA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!