15 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

El este cățelul abandonat pe Valea Budacului! Așteaptă „cuminte și cooperant” să fie adoptat

Acum două zile, un bărbat a abandonat un câine într-o parcare pe strada Valea Budacului. Despre acest subiect, Bistrițeanul.ro a scris mai jos:

A fost găsit bărbatul care și-a aruncat câinele din tomberon, pe Valea Budacului! Câinele va ajunge la adăpost

Cei de la Adăpostul public au confirmat că patrupedul „a fost transportat într-un recipient pentru gunoi menajer și descărcat” la marginea drumului.

Un gest reprobabil, ca multe altele, de fapt, când vorbim de abandonul animalelor de companie. În urma unui asemenea gest nu rămâne decât durere, tristețe și consternare”, au transmis cei de la Adăpostul public.

Primăria municipiului Bistrița s-a autosesizat și a demarat procedurile de capturare a câinelui abandonat pe domeniul public.

Pentru a nu cauza traume suplimentare patrupedului, s-a aplicat o tehnică de capturare non-agresivă. S-a utilizat o cușcă capcană, acționată de la distanță de către operatori specializați.

Capturat în siguranță și fără nici un incident, câinele a fost transportat în Adăpostul public pentru câini fără stăpân. Aici a fost investigat din punct de vedere medical și a primit toată asistența necesară. După primele observații putem confirma că patrupedul este în afara oricărui pericol iminent.

A fost hrănit corespunzător și acum se află în carantină”, au transmis cei de la Adăpostul public.

Din nefericire, Primăria Bistrița capturează de pe domeniul public un număr impresionant de câini abandonați.

Anual, ajung în Adăpostul public pentru câini fără stăpân peste 1.000 de adulți și pui care sunt gestionați și îngrijiți de specialiști.

Cristian Țetcu, șeful Direcției de Servicii Publice din Primăria Bistrița, a confirmat pentru Bistițeanul.ro că patrupedul poate fi adoptat, după finalizarea demersurilor inițiate de IPJ BN, Compartimentul Poliția Animalelor, și după ieșirea din carantină.

Câinele prezintă câteva răni ușoare și contuzii pe bot și în zonă capului. Este foarte cuminte și cooperant. Ceea ce denotă că a relaționat foarte bine și cu proprietarii.

Este foarte puțin probabil să fi făcut daune în gospodărie”, a remarcat Cristian Țetcu.

Acesta a mai subliniat că demersurile de adopție sunt simple. Însă persoanele interesate trebuie să își asume ulterior cu mare responsabilitate gestionarea și întreținerea câinelui.

Și asta pentru că – după adopție – proprietarii sunt vizitați și verificați dacă respectă condițiile de îngrijire a animalului adoptat.

În acest moment Adăpostul public pentru câini fără stăpân din Bistrița este plin. Aici sunt înregistrate 98 de exemplare adulte și pui.

Din păcate, adopția câinilor din adăpost este inexistentă în Bistrița – a remarcat Cristian Țetcu. Bistrițenii nu par interesați să adopte câinii din Adăpost. Aceștia își găsesc în schimb părinți adoptivi mai degrabă în Germania și Austria.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!