9.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

Doi bărbați au încercat să dea mită criptomonede, dar și 3.000 de euro, unor polițiști de la IPJ BN

Doi bărbați au încercat să ofere mită unor polițiști ai Inspectoratului Județean de Poliție BN. Cei doi le-au oferit polițiștilor criptomonede, dar și 3.000 de euro – ca să le elibereze celor doi o adeverință prin care să ateste în mod nereal că un anumit autoturism a fost furat.

Marți, 6 august 2024, doi ofițeri de poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au sesizat organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, în legătură cu faptul că doi bărbați le-au promis, cu titlu de mită, suma de 3.000 de euro, pentru a exercita un act contrar atribuțiilor de serviciu.

Cei doi au promis oamenilor legii încă 1.000 de euro în criptomonede.

Pentru aceste sume, polițiștii ar fi trebuit să nu înregistreze un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Totodată, polițiștii ar fi trebui să le elibereze o adeverință care să ateste în mod nereal că un anumit autoturism a fost furat.

Polițiștii și-au anunțat colegii de la DGA, care au organizat un flagrant.

Persoanele cercetate în cauză au dat suma de bani menționată celor doi polițiști, pentru ca aceștia din urmă să nu înregistreze un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare și pentru ca polițiștii să le elibereze o adeverință/document prin care să ateste în mod nereal că un anumit autoturism a fost furat.

Cei doi bărbați le-au promis suplimentar polițiștilor și suma de 1000 € în criptomonede”, precizează DGA.

Ofițerii de poliție judiciară ai DGA Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorului de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, i-au prins pe cei doi chiar în timp ce ofereau polițiștilor cei 3000 de euro.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!