19.4 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

ÎNCURAJATOR: Bistrița-Năsăud, printre județele campioane la numărul de oi și vite

Ioan Bogolin, șeful DSVSA Bistrița-Năsăud, a declarat, în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural, că Bistrița-Năsăud se află printre primele județe din țară la efectivele de bovine și ovine.

Numărul de animale nu a scăzut, dar numărul de fermieri sau de exploatații a scăzut destul de mult. Sunt și cauze obiective, de exemplu pe proiectele micilor fermieri a fost o condiție să se comaseze una sau mai multe exploatații.

Cred că Bistrița-Năsăud este unul dintre județele cu cele mai multe proiecte aprobate pe Micul fermier, la această dată. În schimb s-au dus animalele în exploatații mai mari, care sunt crescute în sistem intensiv sau semi-intensiv”, a explicat Ioan Bogolin.

Acesta a mai precizat că Bistrița-Năsăud se numără printre primele județe din țară la numărul de ovine și bovine.

În momentul de față, avem aproximativ 75.000 de bovine la nivel de județ și circa 270.000 -280.000 de ovine.

În schimb, numărul de porci a scăzut destul de mult în ultimii ani. Dacă erau undeva la 60.000, acum avem maxim 40.000 de porci„, a mai spus șeful DSVSA Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Între aceste efective și cele din anul 1989 este o diferență de 80%.Nu văd motive de laudă atâta timp cât în Bistrița Năsăud se importa zilnic tone de carne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!