22 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

Un bistrițean, țepuit cu 8.000 de lei, a dus la o grupare care a înșelat zeci de români din țară. IPJ BN: „Nu erau ceva hackeri, au fost autodidacți”

Un bistrițean, care a fost țepuit cu 8.000 de lei, după ce a urmat instrucțiunile primite într-un mesaj, prin care i se cerea să își dea datele cardului de credit a condus polițiștii la o grupare specializată în înșelăciuni. Pornind de la plângerea acestuia, polițiștii bistrițeni au ajuns la o grupare care a înșelat zeci de români din întreaga țară.

În perioada martie-mai anul acesta, trei tineri din Teleorman au reușit să fure banii de pe cardurile a zeci de români din întreaga țară. Polițiștii din Bistrița-Năsăud au intrat pe fir, după ce un bistrițean a rămas fără 8.000 de lei prin această metodă și a făcut plângere la poliție.

„În perioada martie – mai 2024, prin intermediul unor aplicații web și mobile specializate, ar fi demarat o campanie spam cu mesaje sub forma „contul tău a fost dezactivat”, în felul acesta au fost transmise mesaje către mii de numere de telefon, generate aleatoriu. Foarte multe din aceste persoane au dat curs mesajelor și au accesat link-ul respectiv unde și-au introdus toate datele. Au fost plângeri conexate, sunt foarte multe persoane înșelate”, a precizat șeful IPJ BN, Mihai-Ovidiu Lupșa.

Potrivit acestuia este vorba despre niște tineri care nu erau mari hackeri, ci au fost autodidacți și au învățat singuri cum să înșele oamenii. Aceștia au creat un prejudiciu semnificativ, care, însă cel mai probabil nu va putea fi recuperat.

Mai puteți citi:

Trei tineri din Teleorman, reținuți de polițiștii bistrițeni! Prin ce metodă au înșelat zeci de persoane din toată țara:

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!