19 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

Cele mai întâlnite strategii la pariuri sportive – funcționează sau nu?

În dorința de a reuși să câștige mai des, mulți pariori încearcă tot felul de strategii. Fie că vorbim de strategii care implică anumite opțiuni de pariere sau strategii la care accentul cade pe aspectul financiar, acest lucru este un aspect pozitiv. Aplicarea unei strategii ajută pariorul să fie mai disciplinat. Iar disciplina reprezintă un factor-cheie în pariuri.

Trebuie spus că mulți pariori au experimentat o serie de eșecuri până să găsească o strategie care să le genereze profit mai des. De punctat, de asemenea, că o strategie profitabilă pentru un parior ar putea fi una neprofitabilă pentru un altul. Aici depinde și de tipurile de pariuri plasate, însă și de meciurile alese.

În cele ce urmează vom prezenta cele mai cunoscute 3 strategii la pariuri sportive. Nu uita însă regula de aur la pariuri sportive – ele trebuie să rămână mereu la nivel de distracție. Jocul responsabil este singura variantă la pariuri sau cazino.

Martingale

Este cea mai populară, însă și una dintre cele mai riscante strategii. Aceasta implică dublarea mizei de la pasul precedent în cazul unui pariu necâștigător. Pentru a genera profit indiferent la pasul la care te afli, cota minimă a unui pariu ar trebui să fie 2.00.

Pentru a aplica această strategie, ar trebui ca banca să fie una mare, pentru a acoperi un număr cât mai mare de pași. Atenție însă, în cazul în care pierderea totală devine prea greu de suportat, este recomandat, dacă nu chiar obligatoriu, să nu se mai parieze, iar utilizatorul să se împace cu ideea pierderii și, eventual, să înceapă un nou șir.

Un tip de pariu ideal la fotbal cu o cotă peste 2.00 îl reprezintă “peste 2.5 goluri”. La multe meciuri de fotbal vei găsi cotă peste 2.00 pentru un asemenea tip de pariu.

Un parior cu experiență va ști ce meciuri să aibă în vizor pentru un asemenea tip de pariu. Iar dacă ești mai puțin experimentat, poți căuta ponturi pariuri azi pe internet și vei găsi destule sugestii. Poate chiar prea multe uneori, așa că e bine să iei informații cu precădere de pe portalurile cu „ștate vechi”, acolo unde tipsterii au vechime în „muncă”.

Strategia Martingale este una în care la fiecare pas profitul este mai mare decât miza inițială. Asta, desigur, în cazul în care vorbim de un pariu cu o cotă mai mare de 2.00. Varianta ideală o reprezintă ca opțiunea de pariu să fie câștigătoare de la primul meci. În cazul unui pariu necâștigător însă, mai putem avansa un pas, apoi încă unul, până ce pariul va fi câștigător.

Sigur, există și scenariul nedorit în care putem pierde întreaga bancă într-un interval relativ scurt de timp din cauza acestei strategii. Cu o bună analiză a meciului ce urmează să fie pariat însă, este mai greu de crezut că acest lucru se va întâmpla. Repet, banca ar trebui să fie una cât mai mare pentru a acoperi cât mai mulți pași. De dorit ar fi să începi cu mize foarte mici.

Easy Money

Contrar strategiei anterioare, aici nu este loc de pași greșiți. În traducere liberă, strategia înseamnă “Bani care se fac ușor” și presupune mizarea întregii bănci pe o cotă cât mai mică, însă destul de sigură (fără a uita că nimic nu poate fi 100% sigur la pariuri). În cazul unui pariu necâștigător vei pierde întreaga bancă.

Când adoptă această strategie, un parior profesionist va împărți banca în mai multe mini-bănci egale. Astfel, în cazul unui pariu necâștigător, el nu își va pierde întreaga bancă, ci doar o parte din aceasta. Apoi, la mini-banca 2, poate va fi mai inspirat sau mai prudent, putând, astfel, recupera suma pierdută la mini-banca 1. Însă, ca în cazul fiecărei strategii, generarea de profit depinde în mare parte de alegerea meciurilor.

Șirul lui Fibonacci

Este o strategie care poate avea rezultate remarcabile mai ales pe termen mediu și lung. Presupune creșterea mizei după fiecare pariu pierzător, conform unui șir. În acest șir un număr semnifică suma precedentelor două. Un exemplu de șir al lui Fibonacci este: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 88 etc. Aceste numere reprezintă unități.

În funcție de suma de bani din bankroll, fiecare parior îi poate atribui unei unități ce sumă dorește. Pentru ca această strategie să fie cât mai eficientă, cota ideală a unui pariu este 3.00. După ce pariul a fost câștigător, unii pariori o vor lua de la capăt, alții vor coborî două sau trei trepte din acest șir și vor începe de acolo din nou. Este la latitudinea fiecăruia, în funcție de bugetul avut.

O cotă de 3.00 poate fi obținută prin plasarea unui bilet cu două sau mai multe pariuri. Dacă vorbim de un singur pariu, una dintre cele mai accesibile cote de 3.00 o reprezintă parierea pe o remiză. Preferabil ar fi ca toate pariurile să se concentreze asupra unei etape dintr-un anumit campionat, cum ar fi cel al României. Acolo meciurile încep la ore diferite, iar asta este numai bine pentru a aplica strategia Fibonacci.

Este greu de crezut că două etape la rând dintr-un campionat nu vor avea parte de o remiză. Spre exemplu, în sezonul regulat trecut al Superligii din România am avut parte de cel puțin o remiză în toate etapele.

Jocurile de noroc sunt dedicate în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani.

Fii responsabil!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!