2.6 C
Bistrița
vineri, octombrie 18, 2024

ONG „Meteo.BN” – Val de căldură istoric în județul Bistrița-Năsăud! Unde s-a înregistrat ieri o valoare extremă

Potrivit lui Mihai Bălan de la ONG „Meteo.BN”, ieri, la Năsăud, la ora 16:20, s-au înregistrat 38.2°C, o valoare extremă pentru județul nostru. Mâine aşteptăm apogeul valului de căldură:

Val de căldură istoric în județul Bistrița-Năsăud! La Năsăud, la ora 16:20, s-au înregistrat 38.2°C, o valoare extremă pentru județul nostru. Dacă e să facem o comparație, maxima absolută de când se fac măsurători meteorologice la Bistrița, este 38.0°C.

Să nu uităm, județul nostru este un județ verde, cu o mare parte a sa la altitudini deluroase sau montane, cu zone de podiș. Sunt valori extreme pentru un asemenea areal„, explică Mihai Bălan.

Dacă sâmbătă am avut 11 localități cu valori peste 35°C (valoarea etalon pentru caniculă), ieri, în nu mai puțin de 17 localități monitorizate cu stații meteo s-a depăşit această valoare.

Urmărim, în continuare Bistrița, unde avem date istorice, ieri au fost 35.9°C, dar zilele viitoare va fi, clar, mai cald.

Lunca Ilvei și subliniez de fiecare dată polul frigului de la noi, a înregistrat 34.4°C, la doar 0.6°C de pragul de caniculă, într-o zonă depresionară înconjurată de munți și de păduri de conifere.

Marți așteptăm apogeul valului de căldură, zi în care estimăm valori cu până la 1.5°C peste ce am avut ieri”, mai spune acesta.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. „judet verde” – buna asta, dupa ce au defrisat mii de hectare de padure fara ca nimeni sa puna vreo intrebare. La colibita la fel, candva verde, acum au aparut blocuri. Cand drac o sa constientizati ca acele paduri au un rol important in existenta noastra…?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SANOVIL angajează Asistent / Tehnician Radiologie, infirmieră și farmacist. NOI locuri de muncă, în Bistrița

SANOVIL are nevoie de un asistent / tehnician Radiologie, infirmieră și farmacist, iar FAN Courier caută curieri în Sângeorz-Băi. Stewo Năsăud angajează asistent manager. NOI locuri de muncă, sunt disponibile la GB Instaplan Bistrița, Aquabis, Kreativ Metal & Colours și RCB Electro.

OCTOBER PRIME: Evenimentul de business al toamnei în Bistrița-Năsăud

Ești pregătit pentru evenimentul de Business Networking al toamnei? În această toamnă, antreprenorii și profesioniștii din județul...

ARIMAR Năsăud: Preiau mașina neînmatriculată și o primești înapoi cu numerele pe ea! Traduceri, asigurări și verificări – rezolvi rapid tot cu ei

Înscrierea unei mașini necesită timp, răbdare și pricepere la a completa actele necesare în fața autorităților....