14.5 C
Bistrița
luni, septembrie 16, 2024

FOTO – SmartLab cu robot educațional și ochelari de realitate virtuală, la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița are un SmartLab, dotat inclusiv cu un robot educațional. Elevii au la dispoziție inclusiv imprimante și un scanner 3D, dar și creioane 3D și ochelari de realitate virtuală. SmartLab-ul este deja funcțional.

SmartLab-ul de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița a fost finanțat prin PNRR, cu 351.200 de lei și este deja funcțional, putând fi folosit de către elevi și profesori.

„StartLab este laboratorul creat pentru a sprijini și răspunde nevoilor tuturor elevilor și tuturor profesorilor, indiferent de materia pe care o predau. Încurajează interactivitatea și dezvoltarea abilităților practice. Utilizarea acestui tip de laborator urmărește schimbarea modului de predare cu ajutorul tehnologiei informatice și a VR, ce favorizează procesul educațional centrat pe elev. SmartLabul, cu tehnologia pe care o pune la dispoziție, stimulează creativitatea elevului și încurajează înțelegerea conceptelor predate, evitând astfel memorarea mecanică”, precizează Claudiu Șular, directorul unității de învățământ.

Acesta a fost dotat cu tablă interactivă, imprimante 3D monocromă și policoloră, scanner 3D, 12 kituri robotice pentru începători și avansați, creioane 3D, o mașină smart cu laser de tăiat sau o stație hidroponică de interior.

De asemenea, profesorii și elevii vor avea acces la un robot educațional, dar și la 24 de perechi de ochelari de realitate virtuală VR/AR. În cadrul proiectului a fost achiziționat și conținut educațional și o platformă de e-learning pentru crearea de conținut educaționat, pentru 20 de profesori, timp de 3 ani. Profesorii și elevii vor avea acces și la o platformă de învățare online pentru automatizări, mecanică, electrică și mecatronică.

Foto: Claudiu Șular

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!