21.7 C
Bistrița
joi, septembrie 12, 2024

Primarul Ioan Turc: Mâine semnăm contractul pentru realizarea noului Plan Urbanistic General și transpunerea sa în GIS

Ioan Turc, primarul Bistriței, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că mâine va fi semnat contractul pentru realizarea și transpunerea în format GIS a noului Plan Urbanistic General al municipiului Bistrița.

Mâine semnăm contractul pentru realizarea noului Plan Urbanistic General și transpunerea sa în GIS. Este un moment foarte important pentru oraș pentru că prin noul PUG vor fi clarificate o serie de elemente de natură generală, dar și de detaliu cu privire la modul în care se va dezvolta orașul în următorii mulți ani de zile.

Se știe foarte bine, există multe controverse, există aspecte neclare în actualul PUG. Toată lumea are o sensibilitate atunci când se discută despre construirea de clădiri multifamiliale, de blocuri între case. Toate aceste aspecte vor fi, repet, clarificate. (…)

Atunci când cineva își cumpără o casă într-o zonă unde, conform Planului Urbanistic General, se apreciază sau se stipulează, mai mult decât atât, că pot fi construite doar case unifamiliale, trebuie să aibă acea liniște că acolo, niciodată, nu se va construi un bloc în spatele grădinii lui. E un lucru de bun-simț„, a explicat primarul Bistriței.

GIS (Geographic Information System) este un sistem utilizat pentru a crea, stoca, a analiza și a prelucra informații distribuite spațial utilizând computerele.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Oare nu a existat un astfel de plan până azi? Cum s-au construit i Bistrița fără PUG ? Din acest motiv au apărut blocuri in zone de case ? Sau din cauza unor persoane incompetenta sau mai grav ,corupte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!

NOI locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud: Se caută asistent producție, instalatori, antrenor de înot, cameristă

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: STEWO are nevoie de un asistent producție, iar Aquabis caută instalatori, cititor contoare și încasator. Posturi libere de consilier vânzare, antrenor de înot, recepționer, bucătar, ajutor de bucătar, salvapiscin și cameristă. Lista completă - mai jos: