12.2 C
Bistrița
duminică, octombrie 6, 2024

FOTO: Pe cărări de munte, în căutarea florii de colţ

Cei care fac drumeții în aceste zile în Munții Rodnei vor fi răsplătiţi cu privelişti minunate şi, mai mult, vor putea admira floarea de colţ, o minunăţie a naturii.

Floarea de colț, o bijuterie botanică, declarată monument al naturii din 1933, poate fi admirată de drumeți în această perioadă în Munții Rodnei.

Doru Sorin Dodan, un bistrițean împătimit al munților, a surprins-o în toată splendoarea ei:

În ţara noastră poate fi întâlnită în Munţii Maramureşului, Munţii Rodnei, Obcinele Bucovinei, masivele Rarău, Ceahlău, Ciucaş, Bucegi, Făgăraş, Cozia şi Retezat şi este ocrotită prin lege.

Cercetătorii au descoperit un secret fascinant al acestei flori. Dimineața și seara, floarea de colț emite un parfum deosebit de plăcut, atrăgând în special albinele și făcând-o și o specie meliferă valoroasă.

Acest aspect adaugă o notă specială la importanța și farmecul plantei protejate, potrivit puterea.ro.


Sursă foto Facebook Dodan Doru Sorin

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Beneficiile gelului Eqvagel Forte pentru câini

Când vine vorba de îngrijirea câinilor, proprietarii de animale caută mereu cele mai bune soluții pentru a le asigura „blănoșilor” confortul și sănătatea. Un produs care a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale este gelul Eqvagel Forte.

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.