15.4 C
Bistrița
vineri, septembrie 27, 2024

Contabilii din Bistrița-Năsăud protestează luni în fața Prefecturii

Luni, de la ora 8:30, în Piața Victoriei din București, este programat protestul intitulat „Fără haos în legislaţia fiscală”. Contabilii din județul nostru au anunțat că vor ieși și ei în stradă, luni, de la aceeași oră, în fața Instituției Prefectului din Piața Petru Rareș. Ce nemulțumiri au aceștia:

Membri ai Patronatului Antreprenorilor Contabili din România şi alţi specialişti în domeniu vor protesta luni, 8 iulie, împotriva ”abuzurilor legislative şi măsurilor fiscale opresive”, conform unui comunicat al patronatului.

Intitulat „Fără haos în legislaţia fiscală”, protestul va începe la 8:30 în Piaţa Victoriei, la 9:30 se va pleca în marş spre sediul Ministerului de Finanţe din Piaţa Constituţiei, unde va avea loc o adunare publică de protest între orele 10:45 şi 13:30.

Și la Bistrița contabilii vor ieși luni în stradă, tot de la ora 8:30, în fața Instituției Prefectului din Piața Petru Rareș.

Simona Chiș, cea care s-a ocupat de organizarea protestului de la Bistrița, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că „protestul din Bistrița este doar o modalitate de susținere a protestului mare din București, este organizat pentru cei ce nu s-au putut deplasa în capitală. Nu este strict un protest al contabililor, ci al tuturor celor afectați de legislația haotică și ambiguă”.

Protestul „Fără haos în legislaţia fiscală” vizează nu doar problematica recentă a e-TVA şi e-Factura, ci şi alte numeroase abuzuri fiscale şi legislative. Ignorarea instrumentelor democratice şi a transparenţei decizionale, adoptarea ordonanţelor de urgenţă fără consultare publică şi fără implicarea specialiştilor sunt doar câteva dintre aspectele care ne-au adus aici.

De asemenea, încălcarea datelor personale prin declararea tuturor facturilor de achiziţii ale persoanelor fizice şi delegarea competenţelor ANAF către contribuabili sunt practici inacceptabile care trebuie să înceteze”, se arată în comunicat.

Mai multe detalii puteți afla de AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SPA Shoes caută recepționer: NOI locuri de muncă, la Fan Courier, Arena by Casa EMA, RCB Electro și Drinks Store

SPA Shoes Bistrița caută recepționer(ă), iar MASTERFOAM Șieu-Măgheruș are nevoie de șefi de schimb, stivuitoriști și tehnicieni mentenanță. Oportunitate de muncă într-un cabinet de psihologie și psihoterapie: 

ART LEGNO a ajuns la Bistrița! Artiști în lemn când e vorba de trepte, uși de interior și parchet

Produsele marca ART LEGNO - gândite și fabricate în România de o echipă de profesioniști dedicați...

SERVOPLUS Șintereag anunță lansarea a două noi servicii: instalarea și verificarea periodică a tahografului inteligent Smart 2

Vești bune de la SERVOPLUS Filadelfia Autoservice! Service-ul auto din Șintereag își extinde gama de servicii...