14.3 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 5, 2024

FOTO – Orașul Sângeorz-Băi va avea un parc ca-n povești! Cum va arăta:

Cetățenii din Sângeorz-Băi, dar și turiștii care vor vizita stațiunea, vor avea la dispoziție un parc ca-n povești. Primarul Cătălin Bota a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Regenerare urbană în orașul Sângeorz-Băi”. Acesta cuprinde încă un obiectiv important: restructurare strada Republicii – zona adiacentă Școlii Gimnaziale și Liceului Teoretic „Solomon Haliță”.

Cu bucurie anunțăm faptul că s-a semnat Contractul de finanțare pentru implementarea proiectului intitulat: “Regenerare urbană în Orașul Sângeorz-Băi”, între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR) și Orașul Sângeorz-Băi.

Acesta cuprinde două obiective importante: Reabilitare parc Sângeorz-Băi și Restructurare strada Republicii – zona adiacentă Școlii Gimnaziale și Liceului Teoretic oraș Sângeorz-Băi”, a declarat primarul orașului Sângeorz-Băi, Cătălin Bota.

Printre lucrările ce vor fi făcute în parc se numără: înlocuirea totală a mobilierului urban existent cu mobilier nou pentru repaus și relaxare, facilitarea accesibilității persoanelor cu dizabilități, renaturalizarea parcului prin plantații masive de arbori și regândirea repartiției funcționale a acestuia, iluminat public nou și reabilitare pavilion din lemn.

„Ca și intervenții asupra zonei de centru enumerăm: accesibilitate publică pietonală nelimitată pe toată durata zilei și a nopții, se va asigura accesul facil și neîngrădit pe toate laturile amenajării, excepție face curtea școlii care va fi delimitată pentru siguranța elevilor pe tot parcursul prezenței acestora în incintă, se vor asigura căi de acces sigure și facile pentru toate categoriile de utilizatori, favorizând accesul persoanelor cu dizabilități, spațiul public nou creat adaugă și funcțiunea de scuar public verde și mineral pentru socializare și petrecerea timpului liber a locuitorilor și elevilor, restructurarea curții școlii adaugă noi tipuri de activități pentru elevi și în afara programului școlar și pentru locuitori ș.a.”, mai explică acesta.

Proiectul este finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 și are o valoare de 14.587.129,80 lei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Beneficiile gelului Eqvagel Forte pentru câini

Când vine vorba de îngrijirea câinilor, proprietarii de animale caută mereu cele mai bune soluții pentru a le asigura „blănoșilor” confortul și sănătatea. Un produs care a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale este gelul Eqvagel Forte.

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.