Inspectoratul de Stat în Construcții confirmă pericolul prezentat de clădirea de pe strada Titulescu de la nr 18, unde o femeie s-a trezit blocată în casă după ce s-a prăbușit plafonul în fața ușii sale. Instituția recomandă, în urma evaluării, limitarea accesului în locuință a femeii de 76 de ani, care stă acolo în chirie încă din anii `80.
Săptămâna trecută, o femeie de 76 de ani s-a trezit blocată în casă după ce o bucată din plafon s-a prăbușit în fața ușii sale. Femeia locuiește pe strada Titulescu, la nr. 18, într-o locuință închiriată de la Primăria Bistrița încă din anii `80.
Mai multe informații despre acest subiect puteți citi mai jos:
În urma incidentului, o comisie formată din reprezentanți ai diferitelor direcții din Primăria Bistrița și ai Inspectoratului de Stat în Construcții a evaluat situația și a venit cu recomandări.
Primele măsuri au fost luate chiar vineri, la o zi după incident, fiind restricționat accesul pe trotuarul de pe strada Nicolae Niculescu, din vecinătatea imobilului.
Într-o informare remisă publicației Bistrițeanul.ro, inspectorul șef din cadrul ISC Bistrița-Năsăud, Andrei Mustea confirmă pericolul reprezentat de această clădire și recomandă restricționarea accesului în locuință a femeii de 76 de ani.
Redăm mai jos informarea ISC Bistrița-Năsăud:
„Este important de precizat faptul că structura de rezistență a imobilului a mai fost afectată și la data de 11.03.2020 prin prăbușirea integrală sau parțială a unor elemente portante, precum pereți, grinzi și planșee din lemn, șarpantă, etc.
Ulterior producerii evenimentului din anul 2020, Municipiul Bistrița – care este și proprietar, a luat o serie de măsuri de punere în siguranță a imobilului și a părții de clădire rămase.
În urma evenimentului produs în data de 27.06.2024, instituția noastră a efectuat o inspecție la obiectivul situat în Municipiul Bistrița, pe str. Nicolae Titulescu, nr. 18.
S-a constatat că o parte din imobil este afectată structural prin prăbușirea parțială a unui planșeu din lemn aferent holului de peste etajul 1.
De asemenea, s-a remarcat faptul că Municipiul Bistrița – proprietarul corpului de clădire afectat, dispune de o expertiză tehnică efectuată în anul 2023, care stabilește soluții de intervenție pentru consolidarea și refacerea obiectivului.
Ținând seama că în expertiza menționată construcția studiată este încadrată în clasa I de risc seismic, din care fac parte clădirile cu risc ridicat de prăbușire totală sau parțială la acțiunea cutremurului,
și ca urmare a inspecției, s-au dispus următoarele măsuri cu termen imediat, și anume:
– restricționare acces în imobil și securizare perimetru pentru pietoni;
– luarea unor măsuri de primă necesitate pentru sprijinirea planșeului și a șarpantei din lemn;
– obținerea în regim de urgență a Autorizației de Construire pentru lucrările de intervenție propuse, în vederea asigurării rezistenței și stabilității clădirii.
În vederea reducerii riscului privind siguranța vieții oamenilor, pentru locatarul situat la apartamentul de la etajul 1 al imobilului se recomandă limitarea accesului în locuință până la punerea în siguranță a construcției.”
Sau trezit și ăștia.
Moll-ul de pe strada Sigmirului nu prezintă un pericol, ați făcut verificări, blocurile de lângă peny nu au parcări și spații verzi, ați fost la recepția lor?
Ce verificați de fapt, pe amărâți, n aveti curaj să vă faceți treaba?
De ce a trebuit să pice tavanul că să vedeți ce se întâmplă?
Rușine să vă fie , trebuiți desființați că oricum sunteți degeaba .