Campania „Din fermă în furculiță” în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud continuă! Un nou punct de gastronomie locală va fi inaugurat săptămâna viitoare, la Poiana Ilvei.
Punctul de gastronomie locală se numește „La Maria” și va fi inaugurat pe 1 iulie, în Poiana Ilvei.
Este vorba despre despre strategia UE – „Din fermă, în furculiță” care își propune să ofere clienților / turiștilor, materia primă din gospodăria sau ferma proprie, din comunitatea locală sau comunitățile învecinate, de la producătorii locali.
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat această soluție în Strategia de dezvoltare a județului 2021‐2027. Se răspunde, astfel, interesului crescut față de experiențe gastronomice complexe și produse tradiționale, cu specific local.
Acest tip de turism are o funcțiune economică directă, contribuind la asigurarea și creșterea veniturilor producătorilor și furnizorilor de servicii de alimentație publică cu specific local.
Regiunea gastronomică Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud” a fost inclusă, de altfel, în Traseul gastronomiei tradiționale românești.
Despre alte puncte gastronomice locale din Bistrița-Năsăud, puteți reciti mai jos:
FOTO/VIDEO – TIHA BÂRGĂULUI: Punct gastronomic local, „La Elena din deal”