27.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 29, 2024

Aproape 2600 de absolvenți din Bistrița-Năsăud încep azi examenul național de Evaluare Națională. Care au fost subiectele

Aproape 2518 absolvenți din Bistrița-Năsăud au susținut astăzi prima probă a examenului național de Evaluare Națională. Examenul a început la ora 9.00, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română.

UPDATE:

Potrivit Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, 2617 elevi din județ ar fi trebuit să susțină Evaluarea Națională la Limba și Literatura Română. 

La examen s-au prezentat, însă, doar 2518 absolvenți, 99 fiind absenți. 

Nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudă: niciun elev nu a fost eliminat din sălile de examen în acest an. 

UPDATE:

Elevii au primit la primul subiect un text suport din Constantin Chiriţă – „Cireșarii” și din Cella Delavrancea – „Portret”.

La subiectul al II-lea, elevii au avut de realizat o compunere în care să caracterizeze un personaj din Cireșarii.

Următoarea probă (matematică) va avea loc joi, 27 iunie.

Proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie. În Bistrița-Năsăud 81 de absolvenți care vor susține examen la Germană și Maghiară.

Accesul elevilor în sălile de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. 

Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră, pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru.

Proba la Limba și Literatura Română începe la ora 9:00.  Elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare.

Durata de rezolvare a subiectelor este de 120 de minute (două ore). Acestea se calculează după completarea casetei de identificare. Datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Sunt interzise, totodată, telefoanele mobile, instrumentele electronice de calcul, stocare de informații sau comunicare.

Elevii nu au voie să introducă în sălile de examen nici ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. ACestea se păstrează în sala de depozitare stabilită de comisia din centrul de examen. Cei care refuză depozitarea obiectelor personale în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptați în examen.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Primele rezultate la Evaluarea Națională vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Elevii care depun contestațiile completează, semnează și depun inclusiv o declarație-tip prin care iau la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele trebuie semnate și de părinții sau reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Servicii Auto complete, într-un singur loc, efectuate de tehnicieni certificați Mercedes-Benz

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Servicii Auto complete, într-un singur loc, efectuate de tehnicieni certificați Mercedes-Benz.

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.