17.8 C
Bistrița
joi, iunie 27, 2024

IPJ BN: Abaterile bicicliștilor și încălcarea regimului legal de viteză, principalele cauze ale accidentelor rutiere în Bistrița-Năsăud

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii din Bistrița-Năsăud au constatat aproape 400 de contravenții comise de către bicicliști, cu privire la încălcări ale regimului rutier. Ieri, în Mureșenii Bârgăului, o femeie aflată sub influența alcoolului s-a răsturnat cu o trotinetă electrică. La fel a pățit, tot ieri, un biciclist din Bistrița, aflat și el sub influența alcoolului.

Polițiștii din tot județul acționează constant pentru prevenirea abaterilor săvârșite de una dintre cele mai vulnerabile categorii de participanți la traficul rutier: bicicliștii.

De la începutul anului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost organizate 30 de astfel de acțiuni. Atât în cadrul acțiunilor punctuale, cât și în activitățile curente, polițiștii au constatat aproape 400 de contravenții comise de către bicicliști, cu privire la încălcări ale regimului rutier”, conform IPJ BN.

Consumul de alcool și nerespectarea normelor rutiere în conducerea de biciclete și trotinete pe drumul public pot avea consecințe deosebit de grave atât pentru persoana care conduce, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Consumul de alcool afectează coordonarea și timpul de reacție, crescând riscul de accidente. Accidentele care implică bicicliști sau conducători de trotinete pot duce la răniri grave sau chiar decese. Chiar și cantități mici de alcool pot afecta abilitatea de a conduce în siguranță„, mai explică sursa citată.

Ieri, în Mureșenii Bârgăului, pe Drumul Național 17, o femeie care conducea o trotinetă electrică s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, suferind mai multe leziuni.

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, în Bistrița, un bărbat care se deplasa pe bicicletă s-a dezechilibrat și a căzut. Acesta a suferit mai multe leziuni, fiind necesară acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, polițiștii rutieri continuă cercetările cu privire la fapta de vătămare corporală din culpă”, mai spun cei de la IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Foarte multi biciclisti desi au piste special destinate lor,ei tot pe benzile pentru autovehicole circula. Nu au niste reguli siei,nu sunt intrebati cum stau cu alcolemia, de ce u stattut special?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!