Aproape 60 de absolvenți ai Liceului de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița și-au expus creațiile de final de an în sala festivă a liceului. Au dat dovadă de multă creativitate, construind case de vacanță, cafenele, o bibliotecă, un planetariu, ba și chiar o motocicletă.
Au expus absolvenți de la specializarea Design (prof. coord. Flaviu G. Știr), Arhitectură (prof. coord. Ioan Runcan și George Ilișiu), Ceramică (prof. coord. Cristina Trif), Pictură (prof. coord. Paul Târziu-Gal) și Grafică (prof. coord. Marian Coman).
„Ați învățat să controlați tehnici, să vedeți ce înseamnă un proiect în toată complexitatea lui – de la planșă, la machetă. De acum va trebui să continuați căutările în direcția pe care v-o doriți”, a explicat istoricul de artă Vasile Duda, la vernisajul expoziției.
Acesta a mai subliniat că este vorba de o generație care a trecut prin pandemie, prin formarea online și cea hibridă. „Din fiecare etapă am învățat câte ceva. Iar digitalizarea și utilizarea programelor se vede mai pregnant la voi decât la generațiile precedente.
La un liceu vocațional se pune mereu problema gradului de îndemânare, a măiestriei, a lucrului făcut cu propriile mâini. Dacă în alte școli se reproșează prea multă teorie în defavoarea practicii, la un liceu vocațional ai mereu de-a face cu propriile aptitudinile care trebuie puse în valoare”, a mai spus Vasile Duda.
Ceea ce vedem aici sunt începutul unor căutări
Nu știm cum va arăta lumea peste 20 de ani sau ce ar trebui să știți peste 20 de ani. Dar dacă ați deprins bucuria de a fi curioși și dorința de a căuta și inova, de a greși și a continua să căutați o soluție – atunci cu siguranță veți face față provocărilor și peste 20 de ani”, a mai spus Vasile Duda.