14.3 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 5, 2024

Sabin Sărmaș, „luptătorul invizibil” din Bistrița care l-a înfruntat pe Emil Boc la Primăria Cluj: „O victorie simbolică”

Sabin Sărmaş – bistrițeanul care l-a înfruntat pe Emil Boc la alegerile locale din Cluj – „a reuşit imposibilul”: o victorie simbolică, o schimbare semnificativă în peisajul politic local.

Deşi a pierdut cu un scor de 30% în faţa lui Emil Boc (care a câştigat alegerile cu 45%), ce a reuşit Sabin Sărmaş este o victorie simbolică”, notează Zvon de Bistrița, punctând faptul că victoria „ar cam trebui să le dea de gândit unora care se cred înscăunaţi pe vecie…”

Și presa din Cluj a remarcat faptul că „după 20 de ani, candidatul independent Sabin Sărmaș este primul care reușește să evolueze cot la cot cu Emil Boc, pentru funcția de primar al Clujului. (…) La alegerile anterioare, niciun candidat al partidelor n-a reușit să treacă un prag de 9%, indiferent că venea din partea PSD, USR, UDMR ori din partea altor formațiuni politice.

La alegerile din 2020, Emil Boc obținea pentru Primăria Cluj Napoca 75% din voturile exprimate. În acest an, a coborât la 46%…”

Sabin Sărmaș a candidat independent, construindu-și campania cu mult umor, aproape exclusiv pe reţelele sociale, remarcă sursa citată.

Diferenţa enormă de buget de sute de mii de euro pe care Emil Boc le-a avut la dispoziţie, maşinăria partidului, sau faptul că primarul în funcţie este întotdeauna avantajat și-au spus – în final – cuvântul. „Ȋn plus, diferenţa de notorietate a fost uriaşă…”, remarcă Zvon de Bistrița.

Sloganurile cu care Sabin Sărmaș a cucerit simpatia clujenilor au fost „Sunt vinitură și știu că în Cluj la tăţi ni-i greu” și „clujean invizibil”.

Sabin Sărmaș a intrat în PNL la 24 de ani. A fost consilier local până în 2020, când a ajuns președintele Autorității pentru Digitalizarea României. Ca deputat liberal de Cluj, a fost șeful Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților.

Sunt un luptător invizibil. Nu ați auzit de mine, pentru că nimeni nu este lăsat în lumina reflectoarelor de tătucul Boc, singurul care a adus fonduri europene în oraș, după cum singur se laudă. Nu e adevărat…”, argumenta Sabin Sărmaș. 

Rezultatul lui Sabin Sărmaș marchează o schimbare semnificativă în peisajul politic local.  Rămâne de văzut dacă politicienii vor înţelege ceva din asta…”, conchid cei de la Zvon de Bistrița.

Foto @ Sabin Sărmaș

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Beneficiile gelului Eqvagel Forte pentru câini

Când vine vorba de îngrijirea câinilor, proprietarii de animale caută mereu cele mai bune soluții pentru a le asigura „blănoșilor” confortul și sănătatea. Un produs care a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale este gelul Eqvagel Forte.

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.