17.8 C
Bistrița
joi, iunie 27, 2024

ALEGERI LOCALE 2024: Primele rezultate în Bistrița-Năsăud

Până la închiderea secțiilor de votare, 56,29 % dintre bistrițenii cu drept de vot s-au prezentat la urne în Bistrița-Năsăud, județul nostru situându-se peste media națională la prezența la vot. Bistrițeanul.ro vă prezintă rezultatele provizorii:

Cetățenii din Bistrița-Năsăud și-au ales astăzi primarii, consilierii locali, președintele de Consiliu Județean și consilierii județeni.

În această seară, după închiderea urnelor, la sediile partidelor din Bistrița s-au adunat membrii acestora, în așteptarea primelor rezultate.

Se pare că PSD a câștigat Primăria Matei, unde l-a avut ca și candidat pe Octavian Pop, dar și Primăria Poiana Ilvei, unde a candidat din partea formațiunii actualul primar, Ioan Scridonesi.

UPDATE

Biroul Electoral Județean așteaptă sacii cu voturi din secțiile de votare, care nu au ajuns încă la Sala Polivalentă, pentru a putea începe numărarea voturilor.

UPDATE 2

PSD a câștigat și Primăria Căianu Mic și Primăria Zagra, primarii în funcție, Paul Știr și Nicolae Bușcoi, neavând contracandidați.

De asemenea, Valentin Grapini rămâne primar la Rodna.

UPDATE 3

Daniel Pop (PSD) îl va înlocui în toamnă pe Anchidim Pavelea (PNL) la Primăria Runcu Salvei. PSD a câștigat și Primăria Feldru, unde a candidat Ioan Opriș, care l-a învins pe primarul în funcție Grigore Țiolan (PNL).

UPDATE 4

Primarul Valentin Grapini își sărbătorește victoria la Rodna:

UPDATE 5

La Ilva Mare revine Alexandru Anca (PSD), la Șanț rămâne actualul primar Marian Forogău (PNL), Cătălin Bota (PNL) rămâne primar la Sângeorz-Băi, iar Aurel Horea, candidatul PSD, este primar pentru încă un mandat la Ilva Mică.

Fostul primar din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, îl felicită pe cumnatul său, actualul primar:

UPDATE 6

La Budacu de Jos, rămâne primar Florin Sandu Simionca (PSD). Cetățenii îi sărbătoresc deja victoria:

UPDATE 7

La Chiuza rămâne Grigore Bradea (PSD), Primăria Nimigea e câștigată de Cornel Runcan (PSD), fiul actualului primar, candidatul PSD Ioan Pop va fi primar la Leșu, iar Dorin Vlașin (PNL) rămâne primar în Năsăud.

UPDATE 8

La Șieu rămâne primar Ionuț Cifor (PSD), la Dumitrița Ilie Uchrenciuc (PSD), iar la Galații Bistriței Vasile Vermeșan, candidatul PSD, a câștigat un nou mandat.

UPDATE 9

Romeo Daniel Florian (PSD) a câștigat un nou mandat în Lechința, la Livezile rămâne primar Traian Simionca (PSD), la Lunca Ilvei rămâne primar Flaviu Lupșan (PNL), iar la Cetate PSD îl pierde pe primarul în funcție, Lucian Tarniță. Locul lui va fi luat de Stelian Curean (PNL).

UPDATE 10

Rămân ca primari Vlăduț Purja (PSD) la Târlișua și Ioan Strugari (PSD) la Parva.

UPDATE 11

La Bistrița, se pare că Gabriel Lazany (PSD) se află momentan cu 250 de voturi în fața actualului primar, Ioan Turc (PNL).

UPDATE 12

Sacii cu voturile nu au ajuns încă la Sala Polivalentă.

UPDATE 13

La Beclean rămâne în funcție primarul Nicolae Moldovan (PSD).

UPDATE 14

Sorin Mititean (PNL) a fost ales pentru un nou mandat în Șieu Măgheruș, Gheorghe Bălăjan (PSD) rămâne primar la Dumitra și Florin Oltean (PSD) este noul primar din Teaca.

Vasile Borș (PSD) rămâne primar la Maieru, Vasile Laba (PSD) la Bistrița Bârgăului, Ioan Bob (PSD) la Șintereag, iar Silviu Cătălin Ciceu (PSD) a fost ales primar la Ciceu Mihăiești.

UPDATE 15

Sorin Hognogi (PNL) a fost ales pentru un nou mandat la Spermezeu, Ioan Pavelea (PSD) la Coșbuc, Dumitru Tomșa (PNL) la Urmeniș, Mihai Ivan (PSD) la Șieuț, Vasile Șut (PSD) la Tiha Bârgăului și Ioan Cira (PSD) la Monor.

Ioan Mureșan (Alianța PSD-PNL) a câștigat un nou mandat de primar la Nușeni, Doru Crișan (PSD) la Prundu Bârgăului, Martonos Tamas (UDMR) la Braniștea, Vasile Iuga (PSD) la Ciceu Giurgești și Sorin Sfintean (PSD) la Șieu Odorhei.

UPDATE 16

La Sala Polivalentă au început să sosească sacii cu voturile.

UPDATE 17

Ioan Monița (PSD) rămâne primar în comuna Romuli, Horea Petruț (PSD) la Mărișelu, iar Valer Avram (PSD) la Măgura Ilvei.

UPDATE 18

Primarul în exercițiu din Telciu, Sever Mureșan, a câștigat încă un mandat de primar.

UPDATE 19

Vasile Codrea (PSD) a câștigat un nou mandat de primar în Budești.

UPDATE 20

În momentul de față, Ioan Turc se află cu 35 de voturi în fața lui Gabriel Lazany.

 

 Știre în curs de actualizare!

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. NU SE SCHIMBA NIMIC AN ROMANIA AN VECI -COMINISTI FAC CA SI AN R.S.R.- AU PRINS RADACINI -AVERI -BOGATI-ETC. PACAT CA AN RO. NU ESTE DEMOKRAZIE ADEVARATA .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!