16.6 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 5, 2024

Radu Moldovan, președintele CJ: „Există finanțare pentru Master Plan! Lucrările au început deja în Slătinița”

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat într-o conferință de presă că MasterlPlanul de apă și canalizare are finanțare, aceasta fiind asigurată prin Programul de Dezvoltare Durabilă. Lucrările la partea de Bistrița ar fi început deja în Slătinița, a mai spus Moldovan.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan, MasterPlanul de apă și canalizare are asigurată finanțarea, fiind mutat, după încheierea Programului Operațional Infrastructură Mare pe Programul de Dezvoltare Durabilă.

„Avem finanțare pentru MasterPlanul de apă și canalizare integral din 2020, 2021. Din 12 contracte de lucrări, e un singur contract mai mare nesemnat, cel cu satul Bichigiu, extinderea la Coșbuc, Salva, Năsăud, Rebrișoara, Rebra, Parva și Feldru. Achiziția pentru CL 2 Bistrița a fost finalizată în urmă cu câteva luni și în momentul de față se derulează lucrări la Slătinița. Au început acum două săptămâni”, a spus Radu Moldovan, astăzi, într-o conferință de presă.

Declarațiile președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan vin în contextul în care, ieri, într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc a precizat că nu ar exista un contract de finanțare pentru CL 2 Bistrița și că lucrările n-ar fi începute de către Aquabis.

„Concluzia este următoarea: este o minciună sfruntată! Pe Valea Șieului se lucrează. Avem lucrări avansate în Bistrița-Năsăud față de alte județe unde sunt în faze incipiente. La noi sunt peste 90% din cele 12 contracte  de lucrări”, a completat președintele CJ, Radu Moldovan.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Beneficiile gelului Eqvagel Forte pentru câini

Când vine vorba de îngrijirea câinilor, proprietarii de animale caută mereu cele mai bune soluții pentru a le asigura „blănoșilor” confortul și sănătatea. Un produs care a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale este gelul Eqvagel Forte.

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.