12.5 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării – Platforma INSPIRE, la UBB: Dotări unice din Europa de Vest și până în Japonia!

„România are încă un proiect pe harta globală a cercetării de vârf: platforma INSPIRE a Universității Babeș-Bolyai! Dotări unice din Europa de Vest și până în Japonia!”, a anunțat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan.

Am revenit astăzi cu mare bucurie și mândrie la UBB, universitatea pe care am absolvit-o, pentru lansarea platformei INSPIRE, un salt uriaș în imagistica biomedicală pentru România, pentru Europa de Est, dar și pentru întreaga lume”, a precizat ministrul Bogdan Ivan. 

INSPIRE este un proiect finanțat de Uniunea Europeană cu 20 de milioane de euro. Acesta include tehnologii de ultimă generație în imagistica biomedicală și reunește cele mai strălucite minți din lume, prin colaborarea cu instituții precum TU Dresden, Universitatea Medicală din Viena și Universitatea Harvard.

Felicitări pentru rezultatele excelente domnului prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul UBB, și echipei sale, care sunt un exemplu de succes pentru întreaga cercetare românească. De asemenea, m-am bucurat de revederea cu președintele Academiei Române, dl. academician Ioan Aurel Pop!

Prin reunirea celor mai buni cercetători din România și din străinătate printr-o astfel de infrastructură avansată, ei pun România pe harta cercetării biomedicale”, a completat Bogan Ivan.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!