Bistrițenii care ar dori să cumpere din pavajul ridicat de municipalitate din oraș în urma lucrărilor de reabilitare mai au de așteptat, potrivit primarului Ioan Turc. Acesta a precizat, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, că abia după analizarea pavajului și onorarea cererilor venite din partea instituțiilor publice și bisericilor și va lua în calcul o procedură de vânzare către persoanele fizice.
Întrebat de consilierul local Radu Elisei cum pot bistrițenii să achiziționeze pavajul ridicat de municipalitate din oraș, în urma lucrărilo, primarul Ioan Turc a spus că aceștia mai au de așteptat până când întreaga cantitate va ajunge în depozitele Primăriei Bistrița.
Urmează apoi o evaluare a calității și stării acestuia și onorarea cererilor venite din partea instituțiilor și a cultelor. Abia apoi se ia în calcul vânzarea pavajului persoanelor fizice.
„Conform reglementărilor în vigoare, pavajul rezultat ridicat în urma unor lucrări poate fi cedat cu titlul gratuit către instituții sau autorități publice și către culte, către biserici. Nu avem o procedură care să vizeze vânzarea acestor bunuri către persoane fizice. Asta nu înseamnă că n-o s-o facem. Așteptăm să vedem la închiderea proiectului ce cantitate de pavaj va ajunge în depozitul nostru, conform contractului. După ce avem pavajul facem o analiză cu privire la calitatea, la oportunitatea de a-l folosi pentru anumite lucrări în oraș și putem lua în calcul și această variantă de a intra cu o procedură de vânzare către persoanele publice. Mai discutăm pe această temă la momentul potrivit”, a explicat primarul Ioan Turc, la ultima ședință de Consiliu Local.
Bistrițeanul.ro a arătat cum o parte din pavaj a ajuns prin curtea unor persoane private. Mai multe informații despre acest subiect puteți citi AICI.
De asemenea, pavaj a primit și preotul Viorel Creța pentru a aranja curtea bisericii din Subcetate unde slujește. Prezent la Bistrițeanul Live, preotul Viorel Creța a dezvăluit faptul că o parte din pavaj ar fi părăsit municipiul și ar fi ajuns prin alte comune din județ.
sunt strazi care ar merita trotuar. soarelui?
Întrebarea e dacă mai există pavajul sau sa ” evaporat”?
In mod superb, parafrazând un poet român, s-ar putea lansa o campanie spre cetățean, intitulata: pavele spre tine!
Din pavaj a ajuns sí la Teaca,conform declaratiei unui edil din Teaca ” avem promisiuni din partea primariei Bistrita cu donarea pavajului scos” Bá sa nu donati voi pavajul nici sa nu vindeti sunt destule trotuare cu cratere mai ales printre blocuri,sí strazi limitrofe. Folositile acolo unde este nevoie,pe domeniul public