-0.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Laboratoare inteligente digitale, la Colegiul „Liviu Rebreanu”: Mobilier ergonomic integrat și software de aproape 600.000 de lei

La Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița vor fi amenajate două laboratoare inteligente digitale, în cursul acestui an. Este vorba despre un proiect prin PNRR de aproape 600.000 de lei.

La Colegiul Liviu Rebreanu a demarat proiectul Dotarea cu laboratoare inteligente a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița  (cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-1494). Este vorba despre un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Proiectul se desfășoară în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2025.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 590.267,78 lei, fonduri nerambursabile din partea  Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.

Obiectivul general al proiectului este să crească accesul la mijloace moderne de învățare pentru elevi și să consolideze competențele digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice.

Proiectul vizează, totodată, creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile. Cei de la Colegiul „Liviu Rebreanu” și-au propus să combată prin intermediul acestuia și excluziunea socială, absenteismul și abandonul școlar.

La Colegiul „Liviu Rebreanu” se vor achiziționa mai multe echipamente tehnologice. Este vorba inclusiv de mobilier ergonomic adaptat și integrat pentru dezvoltarea a două laboratoare inteligente digitale, (smartlab), conform OME nr. 3497/2022.

O parte din fonduri vor fi folosite la achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară. Se va cumpăra, totodată și software / licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive. 

Între activitățile proiectului se numără și conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ.

De asemenea, vor exista patru sesiuni de instruire a cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...