Cloudul Regional care se pregătește la Bistrița face pași spre materializare. Acesta se va întinde pe mai bine de 4.000 de mp și va avea 3 etaje. Construcția acestei clădiri îi va „condiționa” pe vecini, care nu pot construi în apropiere, fără un aviz de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, în grija căruia va fi cloudul regional.
Potrivit Planului Urbanistic Zonal făcut public pe site-ul Primăriei Bistrița, Cloudul Regional care va fi construit pe strada Aerodromului, în zona Wonderland din Bistrița, va avea la dispoziție un teren de 8.500 de metri pătrați.
Pe acest teren va fi ridicată o clădire cu trei etaje și cu o suprafață desfășurată de peste 4.000 de mp. De proiect se ocupă Serviciul de Telecomunicații Speciale. Pe parcela respectivă vor fi amenajate și locuri de parcare, alei pietonale și auto și va avea chiar și spații verzi.
Fiind o zonă cu destinație specială, se impun și câteva condiționări. Cu alte cuvinte, cei care vor să construiască ceva în vecinătate vor avea nevoie de avizul Serviciului de Telecomunicații Speciale.
„Se va institui o zonă de siguranță, definită de o rază de 1.000 de m, în jurul zonei cu destinație specială. Emiterea autorizației pentru execuția oricărei categorii de lucrări de construire pe parcelele aflate în zona de siguranță, cu înălțime mai mare de 14 m față de cota terenului natural, va fi condiționată de obținerea avizului Serviciului de Telecomunicații Speciale”, se arată în memoriu PUZ.
Cloudul Regional va deservi 6 județe: Bistrița-Năsăud, Bihor, Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Acesta are drept scop asigurarea interoperabilității bazelor de date ale fiecărei instituții.
Practic, cetățenii vor avea acces direct la serviciile publice fără a se mai deplasa la instituții, iar instituțiile vor comunica între ele și vor avea acces la baza de date comună. Astfel se va reduce și birocrația.
acum sa vedem oameni nemultumiti de acest aviz
vin aia si impun conditii
nu au iesit la sedinta puzului acum au muscat o