Anul 2024 a început cu o serie de acțiuni care să-i ajute pe cetățeni să colecteze selectiv mai bine: Cristian Marius Niculae, șeful ADI Deșeuri BN, și-a propus să crească procentul de deșeuri reciclabile valorificabile.
„Dorim să îmbunătățim în permanență gestionarea deșeurilor, pentru a avea un județ mai curat, pentru devierea de la depozitarea pe groapă a unei cantități cât mai mari de deșeuri și creșterea procentului de deșeuri reciclabile valorificabile”, a transmis Cristian Marius Niculae, șeful ADI Deșeuri BN.
Instituția a început anul 2024 printr-o serie de acțiuni care să-i ajute pe cetățeni să colecteze selectiv mai bine.
În acest sens, s-au tipărit și trimis către toate primăriile din județ 92.000 de calendare cu programul de colectare, pentru zonele de case, aferent anului 2024.
Acestea vor fi distribuite cetățenilor în zilele care urmează. În Municipiul Bistrița și localitățile componente, calendarele vor fi distribuite de inspectorii Corpului de Control ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și Supercom SA.
„S-a început distribuția de pubele verzi în tot județul Bistrița-Năsăud. În orașele și comunele din județ această activitate este coordonată de primării. În Bistrița și în localitățile componente distribuirea pubelelor verzi este coordonată de Supercom.
Inspectorii Corpului de Control ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud vor continua verificarea recipienților de colectare a deșeurilor reciclabile și menajere de la populație, conform programului „colectare de la poarta casei”.
Vom derula și în 2024 campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și vegetale. Este vorba despre 6 campanii de colectare a deșeurilor voluminoase în mediul urban și 4 campanii de colectare a deșeurilor voluminoase în mediul rural. Vor fi și două campanii de colectare a deșeurilor vegetale.
Cele 5 centre de colectare a deșeurilor din județ sunt deschise. Cetățenii pot preda aici, prin aport voluntar, deșeuri electrocasnice și deșeuri provenite din construcții și demolări – gratuit în limita a 200 kg / an / gospodărie.
Vom continua și în 2024 concursul „Reciclezi pentru viitorul tău!” în alte 20 de școli din județ.
Vă reamintim că banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se întorc în comunitățile din județul nostru. Aceștia acoperă o parte din costurile serviciilor de salubritate. În plus, copiii noștri se vor bucura de un viitor mai sănătos, de o natură frumoasă și curată, nepoluată de deșeuri”, a mai precizat Cristian Marius Niculae.
Vor sa colecteze mai mult dar supercom nu ridica la timp si stau imbulzite tomberoanele semiingropate. Am facut nenumarate sesizari si poze trimise, dar nici o masura luata.