17.8 C
Bistrița
joi, iunie 27, 2024

BISTRIȚA-NĂSĂUD – LOCURI DE POVESTE: Izvoarele Mihăiesei din Anieș

Izvoarele Mihăiesei reprezintă o rezervație naturală de tip mixt, situată în județul nostru, pe teritoriul administrativ al comunei Maieru, satul Anieș. Aceasta adăpostește, printre alte vietăți, cocoșul de mesteacăn – o specie de pasăre care face parte din familia fazanilor.

În județul nostru, mai exact în satul Anieș, comuna Maieru, se regăsește o rezervație naturală de tip mixt, denumită Izvoarele Mihăiesei, ce încântă localnicii și turiștii cu priveliști deosebite.

Această arie naturală, inclusă în Parcul Național Munții Rodnei, a fost declarată zonă protejată în anul 2000 și se întinde pe o suprafață de 50 de hectare.

Rezervația naturală reprezintă o zonă formată din roci cristaline (Masivul Mihăiasa – 1.804 m, Stânca Iedului, Bujdeie), acoperită parțial cu pădure de molid, pâlcuri de mesteacăn, poieni și fânețe.

Rezervația naturală adăpostește o mulțime de animale și păsări, printre acestea numărându-se cocoșul de mesteacăn, o specie care face parte din familia fazanilor.

Cum putem ajunge aici? De la podul Anieșului se desprinde un drum care urmează Valea Anieșului înspre amonte și care, după ieșirea din localitate, devine forestier și trebuie urmat până la confluența Anieșului Mare cu Anieșul Mic. De aici se urmărește culmea care urcă treptat spre Vârful Mihăiasa.

În vecinătatea rezervației naturale se află mai multe obiective de interes turistic, cum ar fi Biserica Ortodoxă „Sf. Cuvioasă Parascheva” din satul Maieru, construcție 1817-1818 (monument istoric), Statuia Lupa Capitolina din Maieru, ruinele cetăţii din satul Anieş (secolul al XI-lea) sau izvoarele minerale din Anieș.

Sursă www.turistik.ro, wikipedia.org, romaniamama.ro
Sursă foto romaniamama.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!