Știți aripile de pe malul lacului Colibița, care tot apar de ceva vreme în fotografiile celor care vor amintiri de la „marea de la munte”? Ei bine, să rețineți că sunt făcute la VATRA COLIBIȚA, unul dintre cele mai noi puncte de atracție de pe malul lacului, deschis de câteva săptămâni.
Proiectul este unul complex și deocamdată la început, dar oferă deja suficiente atracții turiștilor. Cafea premium, mâncare aleasă cu gustul copilăriei, înghețată de la Gelateria Aniela și vinuri locale.
Tot între atracțiile ce nu trebuie ratate sunt și plimbările cu barca sau cele două catamarane, unul cu bar și bucătărie, care poate fi închiriat de grupuri pentru experiențe gastronomice inedite pe lac, atunci când nu face tururi pe lac pentru turiști.
Cu o parcare generoasă, chiar la drum, VATRA s-a deschis publicului larg în urmă cu doar câteva săptămâni. Iar astăzi vine cu alternative suficiente de petrecere a timpului liber în Colibița, chiar pe malul lacului, așa cum își doreau de mult cei care ajung în zonă.
Atracția locului sunt aripile de lemn, care dau ocazia turiștilor să-și facă fotografii memorabile pe malul lacului, un fotocorner gândit special pentru luat amintiri din Colibița. Dacă toate lucrurile vor merge conform planului, veți găsi aici în curând și alte surprize pentru amintiri memorabile, pe malul lacului.
„Vrem să oferim turiștilor o experiență gastronomică corectă, din surse locale”
De câteva săptămâni a fost deschisă și terasa VATRA: o terasă cochetă, generoasă, cu fotolii confortabile sau mese de bar. Aici puteți savura o cafea bună, puteți lua micul dejun, prânzul sau cina. Ba chiar chiar puteți organiza aici evenimente de familie sau aniversări.
Iar dacă vă place să mâncați bine și sănătos, cu gustul natural al copilăriei, musai să le testați meniul, care vă poate aduce în fața unor experiențe culinare inedite. De exemplu, aici micii sunt făcuți din carne de porc din rasa mangalița într-un mix perfect cu carne de vită. Iar în meniu găsiți și carne de vită de la Turma, preparată și servită într-un mare fel. Ceafa, cotlet sau antricot sunt tot din carne de mangaliță, adevărate delicatese. Iar înghețata care se poate savura aici este de la Gelateria Aniela, un alt producător local recunoscut pentru calitatea produselor.
„VATRA COLIBIȚA este despre experiența gastronomică pe malul lacului. Este despre pasiune pentru mâncare, cafea, bere, vin.
Ne-am ambiționat să folosim cât mai mult ingrediente din surse locale. Dacă vrei sa mănânci sănătos, fără aditivi sau adaosuri care mențin prospețimea dar afectează calitatea, dacă vrei să mănânci cum se făcea odinioară, la vatra fiecăruia, te așteptăm la noi. Despre vinurile noastre? Avem selecții de vinuri locale (Crama Jelna și Valea Ascunsă) și nationale, selectate atent și nu neapărat cunoscute, dar deosebite și perfect asortate meniului nostru.
Ne place berea și am hotărât că nu se poate decât cu o bere artizanală.
Am uitat să vă spun despre cafea. Suntem pasionați și de cafeaua bună, astfel că am ales pentru specialitățile noastre cafeaua prăjită la Duca Roastery, din Bistrița, o cafea de specialitate, bună, care a trecut testele noastre și care merită încercată.
Cartofii noștri sunt din zona Piatra Fântânele și sunt prăjiți în untura de mangaliță, la 140 de grade, și după, la 190 de grade, în ulei bio de floarea soarelui sau în ulei din unt. Folosim ulei din unt de casă.
Gătim pe tigăi și plite de fontă pentru un gust cum era odinioară. Am vrut ca experiența VATRA să-i ducă pe turiști cu gândul spre copilărie, când mâncarea nu era cu monoglutamat și animalele creșteau natural.
Conceptul Vatra Colibița înseamnă întoarcerea la origini, la materie primă bio și ingrediente naturale. Ne dorim să fim locația de pe malul lacului care oferă o experiență unică, de la respiratul aerului până la orice îmbucătură de mâncare, sorbitura de cafea, băutură”, ne-au povestit cei de la Vatra, plini de entuziasm.
Așadar, dacă ajungeți la Colibița și sunteți în căutarea unui loc în care să mâncați bine, la prețul corect, chiar pe malul lacului, musai să ajungeți pe terasa restaurant VATRA.
Turiștii care ajung la VATRA se pot plimba pe lac și chiar lua masa pe una dintre cele mai mari ambarcațiuni din Transilvania
Printre surprizele pregătite de VATRA Colibița în acest sezon sunt cele două catamarane, făcute la Tulcea, unul dintre ele, cel de 17 m x 4,5 m, fiind printre cele mai mari ambarcațiuni din Transilvania. Cel de-al doilea catamaran are 10 x 3 metri și de când a fost lansat la apă face curse zilnice pe lac pentru turiști. Catamaranele le găsiți zilnic la baza pontonului generos al Vatra, de peste 300 de metri pătrați.
Cel mai mare dintre cataramanele VATRA poate face plimbări pe lac cu grupuri mari de turiști. Iar prețul unei plimbări cu catamaranul pe lacul Colibița, care durează în jur de o oră, este de 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.
Catamaranul mare are bucătărie proprie și bar. Iar în câteva zile va mai beneficia de câteva dotări, inclusiv jacuzzi. Acesta poate fi închiriat pentru petreceri private, zile de naștere sau, de ce nu, chiar cununii civile.
Inclusiv VATRA va organiza evenimente inedite pe catamaran, cum va fi cel de la sfârșitul săptămânii viitoare (14-15 Iulie), când pe ambarcațiune Chef Alex Petricean și Chef Mihai Iosif Toader vor face show culinar, câte două runde în fiecare zi, iar între cele două tururi pe lac, pe terasa restaurantului.
Dacă vreți să nu ratați nicio experiență marca VATRA COLIBIȚA musai să urmăriți pagina lor pe Facebook – Vatra Colibita – sau profilul de Instagram vatracolibita.
Pentru rezervări la restaurant sau pe catamaran puteți suna la 0758.031.958.
Programul este zilnic, de Luni și până Duminică, între orele 10.00 – 22.00.
Ar fi bine să afișați și prețurile