Un proiect inedit a luat ființă în zona rurală, pe Valea Sălăuței. Elevii din Coșbuc, Telciu și Romuli au cluburi de robotică. Sălile mai au nevoie de aparatură adecvată, așa că ni se cere ajutorul. Putem programa, prin donațiile noastre, viitorul copiilor de la sate:
În luna februarie, scriitorul Gelu Vlașin anunța că în trei comune de pe Valea Sălăuței se mai face un pas pentru formarea profesională a copiilor.
După ce s-a pus „pe picioare” Sala Allegretto, s-a bătut palma pentru un club de robotică.
EXCELENT! Cursuri GRATUITE de programare și robotică pentru copiii din Coșbuc, Telciu și Romuli
Primele cursuri au avut deja loc, găsindu-se sălile necesare. Iar prima grupă de cursanți a pornit „la drum” în cei doi ani de perfecționare în domeniu.
„Am obținut până acum spațiile necesare pentru buna funcționare, am primit ca donație câteva laptopuri și calculatoare, monitoare, hard-disk-uri și am realizat deja primele cursuri în baza unui parteneriat cu Fundația Progress.
În primul an de program, copiii din fiecare CLUB trec de la nivelul 2 la 4 pe Code.org cu ajutorul trainerilor și dezvoltă animații și aplicații pe platforma scratch.mit.edu
În al doilea an de program participă la activități STEAM – dezvoltă aplicații pe AppInventor, învață electronică și programare pe kituri Arduino, construiesc și programează roboți”, a transmis Gelu Vlașin.
Tocmai de aceea, pentru a le oferi copiilor toate cele necesare învățării, e nevoie de aparatură. În acest sens, Gelu Vlașin a lansat provocarea de a ne implica în programarea viitorului copiilor din zona de sate.
„Următorul pas ar fi completarea cluburilor cu laptopuri și calculatoare, dotarea spațiilor cu mobilier adecvat, în principal scaune ergonomice, măsuțe, apoi dotarea cu ozoboți (roboți educativi), minidrone, imprimante 3D.
Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copiii să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.
Ajută și tu, măcar cu o picătură, la dezvoltarea abilităților tehnologice pentru copiii de la sat. Au și ei dreptul să creadă că se pot forma pentru viitor în domenii tehnologice și informatice performante. Copiii înseamnă viitorul!”, a transmis acesta.
Pentru aparatură au nevoie de 15.000 de lei, bani pe care ar vrea să îi strângă într-o lună de zile. Pic cu pic se face baltă, așa că cei care doriți să vă implicați, puteți DONA accesând LINKUL ACESTA.
Mulțumim!