Cel mai bun elev în domeniul mecanic din județ este din Căianu Mic. Acesta a luat locul I la faza județeană a Concursului de Meserii. Astfel, va reprezenta județul la faza națională a competiției, în luna aprilie.
Mașinile locuitorilor de pe Valea Țibleșului vor fi pe mâini bune, în viitor. Alin Bogdan Burzo, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” din Căianu Mic este cel mai bun elev – mecanic din județ.
Acesta a luat nota 9,78 în cadrul Concursului de Meserii – domeniul Mecanic, faza județeană. Adjudecând locul I, el va reprezenta județul la faza națională a competiției.
„Felicitări elevului Burzo Bogdan-Alin din clasa a XI-a B de la Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul”, pregătit de prof. Pugna Gheorghe, pentru rezultatul obținut la CONCURSUL NAȚIONAL PE MESERII – domeniul MECANIC – calificarea mecanic-auto. Pproba scrisă: 9,15, proba practică: 10, Nota finală: 9,78 la faza județeană.
Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic, prin elevul Burzo Bogdan-Alin și profesorul său, Pugna Gheorghe, din cadrul Școlii Profesionale-domeniul mecanic, vor reprezenta județul nostru la faza natională, care va avea loc în perioada 10-14 aprilie la București”, au scris reprezentanții liceului pe Facebook.
Proiect prin PNRR pentru dotarea atelierelor de mecanică-auto din Căianu Mic
Pentru ca elevii liceului să poată să se perfecționeze în această meserie de mecanic auto, administrația locală a atras fonduri europene. Un proiect prin PNRR vizează dotarea atelierelor în acest sens.
„Pentru ca elevii care urmează învâtământul profesional de 3 ani de la liceul nostru să acumuleze competențele necesare integrării lor pe piața forței de muncă, Primaria comunei Căianu Mic implementează un proiect prin PNRR pentru dotarea atelierelor de mecanică-auto, cu finanțare europeană. Vor fi achiziționate diverse echipamente necesare desfășurării procesului de instruire practică precum:
- simulator auto
- elevator pentru vulcanizare 3 tone, presă hidro pneumatică, macara tip girafă
- masă hidraulică 1000 kg
- aparat de echilibrat roți cu ultrasuntete
- masină dejanțat automat
- lampă de lucru reîncărcabilă
- trusă pentru extras rulmenti, trusă pentru sistemul de racire
- recuperator ulei cu aspirare
- aparat încărcare cu freon, aparat pentru schimbarea uleiului în cutiile de viteză automate
- redresor robot pornire
- aparat reglat faruri
- analizator gaze
- set indreptat caroserie, încălzitor cu inductie, cititor turatie, tester diagnoza auto, soft diagnoză, scanner auto, soft programator auto”, au transmis reprezentanții liceului.