Zilele trecute, specialiștii și investitorii din turismul bistrițean au participat la un schimb de experiență și bune practici în județul Brașov. Printre atracții s-au numărat case bătrânești tradiționale renovate și introduse în circuitul turistic sau bisericile fortificate reabilitate. Aceștia au mai învățat ce facilități de agrement pot să le ofere, de exemplu, familiilor cu copii.
Specialiștii și investitorii din turismul bistrițean au participat zilele trecute la un schimb de experiență în județul Brașov. Aceștia au putut vedea exemple de păstrare a arhitecturii tradiționale prin renovarea și introducerea în circuitul turistic a caselor bătrânești care își păstrează inclusiv obiectele folosite de proprietarii de acum un secol.
De asemene, au putut vedea cum satele săsești se transformă într-o atracție cu conservarea și punerea în valoare a bisericilor fortificate.
„Facilitățile de agrement, în special a celor pentru familiile cu copii, din cadrul structurilor de cazare și alimentatie publică, constituie un atuu însemnat atât în creșterea numărului de turiști, cât și în creșterea calității turismului, dar și în diminuarea sezonalității din acest domeniu”, precizează Roxana Niculescu, consilier în cadrul Autorității Naționale de Turism.
Bistrițenii au mai avut parte de o degustare de ciocolată artizanală făcută de un producător local și un ghidaj turistic bazat pe povești de viață cotidiană a unui personaj din Brașovul medieval.
Foto: Roxana Niculescu