Odată cu lucrările de asfaltare din județul Cluj, traficul rutier a fost deviat pe ruta ce leagă Beclean de Dej prin Braniștea. Carosabilul s-a deteriorat, iar CJ Cluj anunță lucrări de asfaltare în regim de urgență. Însă „doar pe bucata sa”.
De luni bune se fac lucrări la DN 17, în județul Cluj. Pentru a evita „zona în lucru”, s-a cerut șoferilor să folosească ruta Beclean – Braniștea – Dej, pentru ocolire. Astfel, marea parte a traficului rutier, îndeosebi traficul greu, s-a desfășurat pe DJ 172 F.
După trafic intens și după o iarnă grea, DJ 172 F s-a deteriorat, arătând „ca după bombardament”.
Radu Moldovan anunța faptul că CJ BN va da în judecată CJ Cluj pentru că au stricat drumul de la Braniștea.
„Eu am cerut direcției juridice din cadrul Consiliului Județean să-mi identifice posibilitățile juridice ca CJ BN, proprietar și administrator al drumului la care faceți referire, să dea în judecată. Pe motiv că NU a fost consultat ca și proprietar, așa cum prevede legea, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj care și-a depășit atribuțiile și a deviat tot traficul greu de pe un drum european pe un drum județean. Acest drum nu are portanța la tonajul pe care îl are un drum european și efectiv ne-a distrus tot drumul județean”, declara președintele CJ BN, aici:
Consiliul Județean Cluj anunță lucrări de asfaltare „de urgență”. Însă DOAR pe porțiunea sa
CJ Cluj a trimis un comunicat prin care anunță că a demarat lucrări de asfaltare, DE URGENȚĂ. Totuși, lucrările sunt de la limita județului nostru spre Dej.
„Consiliul Județean Cluj a demarat, în regim de primă urgență, lucrările de refacere a drumului județean DJ 172F, care asigură legătura cu județul Bistrița-Năsăud, prin comuna Mica.
Este vizată, astfel, asfaltarea unui sector în lungime de aproximativ 10 kilometri, de la km 12+950 la km 22+570.
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Lucrările au demarat dinspre județul Bistrița-Năsăud înspre Dej și se preconizează ca acestea să dureze până la finalul lunii august” se arată în comunicatul CJ Cluj.
Banii pentru reparații ar veni de la Guvern și e vorba de o sumă ce trece de 6 milioane lei.
„Valoarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rutiere aferente DJ 172F este de 6.386.000 lei, banii fiind asigurați din fonduri guvernamentale pentru situații de urgență”, transmite CJ Cluj.
DJ 172 F – centură a Dejului?!?
În comunicatul său, Consiliul Județean Cluj anunță că această variantă este ca o centură a Dejului care va proteja podul peste Someș de transportul greu.
”Având în vedere ca sectorul de drum vizat reprezintă, în fapt, și o centură pentru municipiul Dej, acesta va avea rolul de a decongestiona traficul, prin reducerea ambuteiajelor la traversarea podului peste Someș” se mai arată în comunicat.
Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a explicat că NU renunță să lupte pentru a apăra drepturile bistrițenilor.
”Nu sunt procesoman, dar nu mi se pare normal ca cineva să își bată joc de banii contribuabililor din județul Bistrița Năsăud. A fost depusă deja plângere prealabilă și nu renunțăm. Trebuie să ne recuperăm ceea ce am pierdut prin decizia pe care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis, fără să ne întrebe, să devieze traficul greu pe această rută!” a declarat Radu Moldovan.