12.2 C
Bistrița
duminică, septembrie 8, 2024

Rostul de dimineață: Pescăruș plictisit, plimbându-se agale pe un trotuar din Bistrița

Anul trecut câțiva pescăruși făceau senzație zburătăcind pe deasupra orașului sau odihnindu-se nepăsători pe acoperișurile din centru. În acest an situația a evoluat: pescărușii s-au pornit la plimbare pe trotuare, printre oameni… Ce-o fi în mintea lor…?

Pe la începutul lunii mai, anul trecut, câțiva pescăruși își etalau nepăsători frumusețea – cocoțați pe un acoperiș în zona pietonalului Liviu Rebreanu. Încă de atunci eram avertizați că „dacă nu cuibăresc deja undeva și prin Bistrița-Năsăud, se va întâmpla cât de curând…!

Ei bine, situația evoluează încet dar sigur. Pescărușii au fost zăriți și în acest an, de această dată pe Titulescu, spre finalul lunii aprilie. Atunci specialiștii comunității BioGeoDiversitate BN încercau să stabilească din ce specie fac parte pescărușii din Bistrița. Cu atât mai mult cu cât și la Cluj au fost surprinși pescăruși din specia Michahellis – cel mai comun pescăruş mare din ţară.

Ignorând cu desăvârșire asemenea dileme, un pescăruș se plimba chiar ieri, agale, parcă ușor plictisit, pe un trotuar din Bistrița…!

Ce-o fi fost în mintea lui?!

Nu vom afla niciodată… Sesizând că este urmărit și – mai grav – fotografiat! – pescărușul ne-a întors de îndată spatele… În semn de dispreț total și irevocabil… 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE TE PREMIAZĂ: Vino la CARAVANA Škoda, în 14 – 15 septembrie și participă la TOMBOLĂ

MATEROM AUTOMOTIVE TE PREMIAZĂ: Vino la CARAVANA Škoda în 14 și 15 Septembrie 2024, în parcare la Bistrița Retail Park, înscrie-te la Test drive și participă la TOMBOLĂ. Ce poți câștiga:

Stewo Năsăud caută asistent producție, Aquabis angajează instalatori, încasator și cititor contoare. Noi locuri de muncă, în Bistrița

STEWO Năsăud are nevoie de un asistent producție, Aquabis angajează instalatori, cititor contoare și încasator. The...

Schimbă la timp plăcuțele de frână și călătorește în siguranță tot anul!

Materom Automotive îți oferă o Super Reducere de -30% la Schimb plăcuțe frână, pentru automobilele Škoda...