Începând din această toamnă, la Liceul de Arte „Corneliu Baba” va funcționa și o secție de restaurare. Decizia unității de învățământ este cu atât mai importantă cu cât pe piață există o lipsă acută de specialiști. Odată liceul terminat, absolvenții se vor putea angaja ca restauratori.
Din această toamnă, la Liceul de Artă „Corneliu Baba” va funcționa o secție de restaurare și conservare. Secția va avea 24 de locuri și va fi împărțită în 3 grupe a câte 8 elevi.
„În oferta de școlarizare a Liceului de Arte „Corneliu Baba”, pe lângă secțiile clasice ale liceului Arte Plastice, respectiv Arhitectură și-a făcut loc și secția de Restaurare-Conservare. Este importantă, are relevanță economică după terminarea școlii, are continuitate la nivel universitar. Se justifică pe deplin”, precizează directorul liceului Marian Coman, într-un filmuleț de prezentare a noii secții.
La finalizarea studiilor, absolvenții vor avea calificarea: tehnician de restaurare și conservare a bunurilor culturale. Astfel, absolvenții se vor putea angaja fără a mai finaliza studii universitare în domeniu:
„Asta înseamnă că după finalizarea studiilor, absolventii se pot deja angaja într-o echipa care restaureaza monumente istorice sau piese de patrimoniu, sub coordonarea unui specialist”, mai spune Marian Coman.
Vestea este cu atât mai îmbucurătoare, cu cât pe piață există o lipsă acută de specialiști și o multitudine de șantiere care vizează diferite obiective ce implică restaurare.