Este oficial, Marius Negrea va petrece după gratii cel puțin un deceniu, după ce Curtea de Apel Cluj a menținut zilele trecute sentința dată de judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud. Acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare, din care se reduc cei 3 ani de arest preventiv.
În urmă cu două zile, Curtea de Apel Cluj a venit cu o sentință definitivă în cazul grupului infracțional al lui Marius Negrea. Acesta fusese condamnat la final de 2020 de Tribunalul Bistrița-Năsăud la 15 ani de închisoare, iar judecătorii clujeni au menținut sentința.
Curtea de Apel Cluj a redus doar anii petrecuți în arest preventiv, în cazul lui Negrea scăzându-se astfel 3 ani din cei 15. În total, membrii grupării au fost condamnați la peste 45 de ani de închisoare. În urma perchezițiilor de acum câțiva ani, oamenii legii au confiscat 276.000 de euro, iar inculpații au avut de achitat peste 100.000 de lei, cheltuieli de judecată.
Negrea conducea o grupare specializată în transportul drogurilor de mare risc, motiv pentru care a și luat cea mai mare pedeapsă. Au mai primit pedepse cuprinse între 9 și 4 ani de închisoare alte 4 persoane, considerate locotenenții lui Negrea.
Polițiștii din 3 țări au confiscat sute de kilograme de droguri
Românii, care erau șoferi pe autocamioane, au devenit cărăuși de cocaină și alte droguri, pe care le transportau între Olanda și Marea Britanie. Despre Negrea a scris inclusiv The Times, care spunea că gruparea sa putea să ducă săptămânal cantități mari de cocaină în Marea Britanie, folosindu-se de TIR-uri.
De altfel, autoritățile din Marea Britanie au fost cele care au reușit să ducă la prinderea lui Negrea, după ce au oprit un transport cu 21 de kilograme de cocaină. Au fost capturate peste 200 de kilograme de Cannabis, 50 de kilograme de Ketaminp și 55 de kilograme de cocaină de autoritățile din Spania, Franța și Marea Britanie.
Avea legături cu celebrul cartel Sinaloa
Drogurile erau ascunse în „buzunare” speciale, făcute în Germania, de către doi români și un neamț. Negrea lucra în principal cu români.
Gruparea din care făceau parte românii avea legături cu celebrul cartel Sinaloa din Mexic, considerat unul dintre cele mai violente din lume. A fost condus, printre alții, de „El Chapo” Joaquim Guzman, extrădat în Statele Unite, unde, în 2019 a fost condamnat la închisoare pe viață. Autoritățile i-au confiscat 12,6 miliarde de dolari.
Imagini de la perchezițiile din 2017 puteți urmări mai jos: