În anul 2022, Bistrița încă are străzi fără apă și canalizare. ”Nu vă ascund faptul că Aquabis a vrut să renunțe. Dar nu putem face nimic fără ca bistrițenii să cedeze din proprietăți…” a subliniat Turc.
Bistrița are încă străzi fără apă și canalizare. Conform informațiilor oferite de reprezentanții Aquabis, ar fi vorba de 31 de străzi fără aceste utilități.
Întrebat dacă se vor face lucrări în acest sens, primarul Bistriței a explicat că nu ține doasr de administrație.
”Am purtat discuții cu Aquabis-ul, discuții care nu au fost ușoare. Nu vă ascund faptul că Aquabis a vrut să renunțe. Dar le-am solicitat ca Masterplanul de apă și canalizare să fie implementat urgent” a declarat Ioan Turc.
Acesta a subliniat faptul că administrația locală NU poate face lucrări fără ”ajutorul” bistrițenilor.
”Problema e că unele străzi sunt și pe domeniul public și pe privat. Și nu e vorba doar de lucrările de apă și canalizare. E vorba și de gaz, electricitate, etc. Cum am mai spus, primăria nu poate face și exproprieri și și investiții. Ori una, ori alta. De aceea, bistrițenii trebuie să cedeze din terenurile lor ca să putem să facem lucrările necesare. Deci e orim, ori” a subliniat primarul Ioan Turc.
Terenurile private se pot expropria, se pot cumpara de la proprietari. Asa se face cu terenurile pe care se construiesc autostrazi. Asa se face in orice tara civilizata.
Nimeni nu ar trebui sa isi dea o parte din teren de pomana, dupa ce a dat sute de euro pe fiecare metru patrat. Primaria nici nu ar trebui sa aiba aceste asteptari! De ce sa faca cineva asa ceva, daca deja plateste taxe si impozite de intravilan pentru proprietatea lor? Utilitatile nu sunt un moft, sunt un drept!
Conditionarea eliberarii de autorizatii de cedarea a unor bucati din teren este un abuz!
bravo domnu primar,că bine ziceți
tot românu și o făcut gardu pînă n mijlocu drumului ,să știe oamenii că e pămîntu lui, și amu vrea să i facă statu stradă asfaltată să i treacă și utilitățile
ce expropieri ? să dea fiecare 2 -3 metri dacă vor condiții
problema e că lor li se pare o avere ăia 3 metri , nu și mai amintesc că amu s ceva ani ,cînd statu le a
,,retrocedat ” , pămînturile ălea nu valorau nimik , acum toți vor să vîndă o palmă de pămînt și să devină milionari
an nou fericit tuturor
Domnule Turc, ne ascunzi si nu ne spui cand asfaltezi strazile de pamant ce apartin primariei!
Nu ne mai ascunde(!)adica mintii.
Ocupate de alea ca am bagat toate utilitatile noi, asfalteaza-le,apoi vezi ce faci cu celelalte!
In rest sa-auzim de bine si LA MULTI ANI!
Strada Zavoaie, lata de aproape 15m, proprietate a orasului, tot nu are canalizare.
Apa si-au adus-o oamenii pe banii lor.
De 20 de ani se tot vorbeste de canalizare si asfalt pe Zavoaie si nu s-a facut nimic.
De ce nu spuneti adevarul? Prinsa inca in prima etapa din Masterplan, la executie au constatat ca pentru a avea panta data de „specialistii proiectanti” ai Aquabisului tevile de canalizare ar fi iesit din pamant. Cine a mai auzit de apa care sa curga in sus? N-am auzit de atunci de nici o demisie sau demitere.
Nu mai bagati scuze.
Și pe str. Campului(Valea Jelnei), tot noi proprietarii terenurilor am tras retele noi de apa, curent (rețea subterana de aprox. 500m, cu firide din 100m- pe prima întrare a strazii), gaz. Atât mai lipsea, canalizarea, dar nu am mai reușit. Când am făcut rețeaua de curent am avut nevoie de autorizație de spargere ca pe atunci era drum public , pe urma dnul fost viceprimar Niculae, a pus o tabla la întrarea pe strada, ca aceasta nu este drum public, ci privat.
Primăria abia mai aduce câte un pic de piatra si o singura dată s-a adus mixtura de asfalt pe drum după multe insistente pe la conducere, dar strada fiind în panta nu rezista prea mult, ce sa mai vorbim de asfalt. Intr-adevăr nu peste tot are strada lățimea pe care o dorește primăria, dar am văzut și alte străzi (chiar și pe Valea budacului ) mai înguste ca și a noastră și care sunt asfaltate de ceva timp.