Alin Ioaneș este CEO-ul Rombat Bistrița încă din data de 15 februarie anului trecut. Acesta și-a intrat în atribuții în urma unui proces de selecție riguros, derulat de Metair, pe parcursul catorva luni de zile. Faptul că experiența managerială a acestuia a fost dobândită în cadrul altor companii cu profil de activitate diferit, a reprezentat adevărata provocare.
„Rombat reprezintă una dintre puținele povești românești de succes, realizând performanțe remarcabile de-a lungul timpului. A făcut față schimbărilor, s-a menținut în topul companiilor din România, a reușit să se reinventeze. Am simțit că este o oportunitate, ținând cont de momentele de transformare pe care le parcurge industria.” dezvăluie Alin Ioaneș în interviul acordat platformei GlobalManager.ro
Deși perioada pandemică a anului trecut a avut o influență suficient de mare în luarea deciziilor, aceasta a venit la pachet cu unele aspecte pozitive și altele negative. A accelerat procese care trenau din diverse motive, dar a adus și o mare incertitudine.
”O incertitudine pe care trebuie să o evităm, deoarece business-ul cere în primul rând predictibilitate. În momentul în care nu ai deloc predictibilitate e dificil să faci un business sustenabil. Pandemia ne-a aratat că putem să muncim altfel, să fim mult mai flexibili, și că lucrurile se pot schimba peste noapte, așadar nu suntem în control total. Am fost inovativi, mult mai repede decât ne-am fi așteptat, și astfel ne-am demonstrat că lucrurile fantastice se întâmplă când suntem scoși din zona de confort.
Pentru viitor ne propunem să menținem standardele înalte în ceea ce privește produsele noastre și să dezvoltăm noi soluții inovative. Ne propunem sa integrăm în protofoliul nostru noi produse și să devenim furnizori de soluții pentru segmente noi de piață, cum ar fi energy storage.” spune CEO-ul Rombat.
Rombat investește continuu în cercetarea și dezvoltarea produselor noi
Rombat Bistrița investește continuu în cercetarea și dezvoltarea produselor noi, acest aspect fiind unul prioritar pentru managementul actual. Compania deține deja o gama largă cu o multitudine de produse proprii. Însă partea de research & development este esențială pentru creeare unor noi perspective de viitor.
În continuare, Rombat intenționează să dezvolte cel puțin două concepte noi anual, să înceapă parteneriate cu universitățile tehnice și institutele de cercetare și să investească în echipamente noi de testare.
„Doar prin cercetare continuă se poate ajunge la inovație și astfel la crearea unui viitor mai bun pentru fiecare dintre noi. Rombat a investit continuu în research & development. Acest lucru i-a permis să își păstreze poziția de lider național și reper regional în industria acumulatorilor”, mai spune Alin Ioaneș.
Printre prioritățile Rombat SA se numără și relația cu mediul înconjurător. Prin propria strategie, acesta contribuie la crearea unui viitor verde, sustenabil.
„Această componentă reprezintă o parte importantă din strategia de dezvoltare pe termen lung a companiei. ROMBAT are propria facilitate de reciclare a bateriilor uzate la Copșa Mică, unde recuperăm 98% din componentele bateriilor uzate și le reutilizăm în producția noastră. Pentru anul 2022 planificăm o investiție într-un parc foto-voltaic ce va genera energie verde pentru capacitățile noastre de producție. De asemenea, avem un plan ambițios de reducere a ampretei de carbon și activăm pe diferite paliere pentru a atinge acest obiectiv”, arată CEO-ul Rombat.
Rombat SA a încheiat anul 2020 mai bine decât și-ar fi imaginat. Primul trimestru al anului 2021 înregistrează un record în istoria Rombat din punct de vedere al afacerilor, iar Alin Ioaneș vine în completarea echipei manageriale pentru a asigura continuitatea acestor rezultate.
Din păcate Rombat a pierdut startul în ceea ce privește bateriile pentru autovehiculele electrice! Ceea ce trebuia sa fie o treabă simpla s-a dovedit un eșec răsunător! Rombat trebuia sa pornească linia de producție și încet sa înlocuiască bateriile convenționale cu celelalte. Din păcate acest Ioaneș se dovedește doar un manager mediocru care în aceasta perioada de când a ajuns la Rombat nu a făcut altceva de cât sa înlocuiască oameni vechi și competenți cu oameni noi aduși din afara fabricii și care mulți dintre ei si-au dovedit incompetenta și nepriceperea. Sunt convins ca actualul manager general si-a făcut planul, acela de a nu face foarte mulți purici la Bistrița ci de a avea la CV „experienta” de care are nevoie pentru a pleca în viitorul apropiat în alta parte!
Astia de la rombat platesc niste salarii minuscule pentru munca prestata si vor su astea sa le suportam de la buget prin ajutoatele de stat solicitate….profitul iesa din tara ca doar e vanduta…sclavii se multumesc ca au de lucru , fraieru bucuros ca plateste impozite si statul ca nu platesc someri!