Boala determinată de infecția cu Covid -19 este o situație patologică ce afectează într-o măsură mai mare sau mai mică toate organele și sistemele corpului omenesc.
Ea produce, din fericire, modificări care de cele mai multe ori sunt complet reversibile după câteva sătămâni de la dispariția simptomelor. Astfel, mulți dintre pacienții trecuți prin boală se simt perfect. Pentru unii pacienți chiar și trecerea prin boală este ușoară.
Sunt însă multi pacienti, mai multi decât în alte tipuri de infecții respiratorii, care suportă dificil trecerea prin boala determinată de infectia cu Covid-19. Fie că au fost tineri și sănătoși înainte de infecție, fie că au avut comorbidități – ei rămân cu sechele. Netratate corespunzător, acestea pot duce în timp la boli cronice sau disconforturi persistente, precum și la agravarea unor boli mai vechi, anterioare infecției Covid.
Cele mai frecvente sechele care apar după infecția cu Covid-19 sunt cele ale aparatului respirator, ale aparatului cardiovascular, ale stării psihice. Se manifestă prin stare de oboseală continuă, tuse persistentă, greutate la respirație, „sete de aer”, tulburări ale activității cadiace, etc.
Aceste sechele pot impiedica pacienții să ducă o viață normală. Ele le pot crea dificultăți în munca de zi cu zi. Îi pot vulnerabiliza în fața altor infecții sau pot contribui semnificativ la decompensarea altor afectiuni preexistente.
Din aceste motive pacienții care au trecut prin infecția cu Covid-19 au nevoie de evaluare și recuperare la indicația și sub supravegherea medicului și a altor specialiști.
În acest scop SANOVIL a creat o echipă care se ocupă în mod special de pacienții post-Covid.
Pasul 1. EVALUAREA POST- COVID
Programul in care intra acesti pacienti cuprinde evaluarea starii lor de sanatate si a gradului de afectare. Se realizează în cadrul Policlinicii Noi SANOVIL, de către medicul internist. Este vorba despre evaluarea prin radiografie pulmonară, EKG , probe respiratorii. Acestora li se adaugă un set de analize medicale pe care acesta le interpreatează. După care decide dacă pacientul are nevoie de un program de recuperare și cum ar trebui acesta făcut.
Telefon EVALUARI POST-COVID – Policlinica Nouă Sanovil de pe str. 1 Decembrie – 0262.701.701 sau 0263.701.702.
Pasul 2. RECUPERAREA POST-COVID
Pacienții selectati ca având nevoie de program de recuperare vor fi preluați în cadrul Spitalului de Recuperare SANOVIL de o echipă formată din medic specialist Recuperare medicală, fizioterapeuți și psiholog. Aceștia sunt special pregătiți pentru acest tip de proceduri.
Recuperarea pacienților se realizează prin combinarea unor metode moderne de terapie specifice cum ar fi exerciții de respirație în salina cu blocuri naturale de sare, ședințe de aerosoli și oxigenoterapie. Acestora li se adaugă terapii cu laser, magnetoterapie, terapie cu raze ultrascurte precum și kinetoterapie adecvată acestui tip de recuperare.
Durata unei ședințe zilnice de recuperare post-Covid la SANOVIL este de aproximativ o oră pe zi. Durata unei cure este de 5-10 zile, în funcție de evoluția recuperării pacientului.
Telefon RECUPERARE POST-COVID – Spitalul de Recuperare Sanovil de pe str. Tudor Jarda, în incinta Clinicii Sanovil – 0263 – 701 231; 0263 – 701 651; 0263 – 701 912; 0755 – 032 116.
Foto @ Ovidiu Grovu
Ce reclamă faceți voi la sanovil !
Oare e pe gratis ?
se recupereaza pacientii ca si Petrica Mitu Stoian?