Inspectorii Corpului de Control ADI Deșeuri s-au deplasat ieri la Rodna, în cadrul acțiunilor de informare și conștientizare a populației pe care le derulează în județ.
„În contextul în care Rodna se confruntă cu un fenomen de abandon al deșeurilor pe Valea Măgurii, am considerat că prima măsură pe care trebuie să o avem în vedere este un dialog cât mai constructiv și orientat pe soluții cu cetățenii din această zonă”, a transmis directorul Cristian Marius Niculae.
S-au deplasat în comunitate directorul și inspectorii ADI Deșeuri, primarul Valentin Grapini și viceprimarul Iosif Partene. Scopul a fost să discute cu oamenii, pentru a-i informa ce trebuie să facă cu deșeurile.
Totodată, cei de la ADI Deșeuri și-au propus să-i conștientizeze în legătură cu pericolul pe care poluarea cu deșeuri a apelor din județ îl reprezintă pentru sănătatea lor și a copiilor. „I-am atenționat totodată că, dacă acest fenomen persistă, vom trece la sancționarea celor vinovații pentru aceste fapte”, a mai spus Cristian Marius Niculae.
Inspectorii Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud derulează în această perioadă acțiuni de informare și conștientizare în tot județul. Oamenii din diferite comunități sunt astfel informați ce trebuie să facă cu deșeurile.
„Suntem conștienți că este nevoie de timp pentru rezolvarea acestei probleme. Dar prezența constantă și periodică în mijlocul comunităților județului nostru a inspectorilor Corpului de Control va corecta lucrurile greșit făcute în domeniul gestionării deșeurilor.
Haideți să le punem pe toate la locul lor pentru un viitor mai bun al copiilor noștri”, a mai transmis directorul ADI Deșeuri.
Am citit si am vizionat la AStv cele expuse de domnul director CRISTIAN NICULAE.
Sugerez domnului director sa colaboreze in mod special cu pescarii legitimati la AJVPS si care sunt cei mai buni cunoscatori ai mediului din preajma apelor.
Nimeni ca ei nu parcurg zeci de km pe luna si cam stiu toate gramezile de gunoaie de pe malurile raurilor din BN.
Personal din 2007 incoace am depus peste 100 de petitii la toate institutiile cu poze si CD-uri cu dovezi clare. Am participat la multe sedinte de colegiu Prefectural, am solicitat presedintelui CJ sa cumpere un CONCASOR pt. macinarea materialelor de constructii aruncate pe vai, valcele si in paduri.
Visez si noaptea cararile batatorite care duc la ape peste tot in tot judetul. Pana acuma nimic nu a fost luat in serios din munca noastra de activisti voluntari.
Tetcu Cristian, Marius Rus (cameraman Ardeal tv) si cu mine stim aproape tot ce se arunca , mai mult TETCU le are inregistrate cele 4.000 depozite ilegale pe o aplicatie GPS cu tot cu coordonate si este singura pe tara.
Ce vreti mai mult ? Contactati-ne !
Cred că nu ar fi o investiție atât de mare, că în locurile vulnerabile cum sunt bazinele semiingropate, acces râuri, etc, etc să fie montate camere și eventual iluminat.
undes beznile de sortare…..undes ma, undes depozitele ecologice, adica sa reciclezi ce depozitezi acolo, asta inseamna groapa ecologica sa reciclezi ce duci acolo voi nici atat nu stiti si va luati d oameni aiuera………. puneti ma ghene de gunoi de 1 tona acolo unde se arunca aiurea, facetiva ma utili nu scarbe