24 de tineri pasionați de turism, mișcare și promovare au acceptat invitația Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de a se implica în scoaterea din anonimat și promovarea obiectivelor turistice din județ.
Este vorba despre studenți sau masteranzi de la Facultatea de Geografie/Geografia Turismului și de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, Extensiile Universităţii Babeş-Bolyai.
De Ziua internaţională a voluntarilor, în 5 decembrie, la Muzeul Județean din Bistrița a debutat și proiectul 100 de Locuri Musai de Vizitat din Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud.
„Ceea ce vor face acești tineri pasionați este neprețuit. Își pun pasiunea și expertiza lor în folosul comunităților. Iar acțiunea lor va avea ecou pentru mult timp și pentru multe domenii. De aceea îi considerăm nu doar voluntari, ci veritabili Ambasadori ai Porții Transilvaniei.
Un rol deosebit de important în această acțiune o au profesorii lor. Andras Barta, Horea Ștefănescu, Ioan Bâca și Eduard Schuster. I-au capacitat extraordinar, astfel încât deja se lucrează la o bună parte din obiective.
Vă felicităm și vă mulțumim pentru că vă rupeți din timpul vostru pentru a oferi un lucru atât de important județului”, au transmis inițiatorii proiectului.
Cine sunt cei 24 de ambasadori puteți descoperi AICI.
100 de locuri musai de vizitat din Poarta Transilvaniei este o inițiativă a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Este realizată cu sprijinul EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud și Elena Bărbos, coordonatoarea Asociației „Produs În Bistrița-Năsăud.
La Bistrița – din posadă,
Noi trimitem ambasadă
Că din Rodna la Dăbâca
Facem turismul cu Bâca.
Prin obcini și pe tăpșane
Vom veni cu tine, Ioane!