0.6 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Turneul național ELECTRIC , la Bistrița: Concert special Matei Ioachimescu

În premieră mondială, opt orașe din România – printre care și Bistrița – vor avea ocazia să participe la ELECTRIC – un spectacol captivant propus de flautistul Matei Ioachimescu, compozitorul Cristian Lolea și artistul multimedia Tom Brânduș. 

Reputatul flautist stabilit în Viena – Matei Ioachimescu – revine în această toamnă în România, cu o nouă provocare muzicală. E vorba de proiectul ELECTRIC, un show captivant și emoționant, din care nu lipsesc mediile electronice audio-vizuale.

Matei Ioachimescu va da viață unui univers sonor fantastic, imaginat de compozitorul Cristian Lolea. Un univers aflat la joncțiunea dintre muzica de film, cea cultă contemporană și de divertisment.

Spectacolul live de lumini și lasere este creat de Tom Brânduș, unul dintre cei mai inovatori artiști multimedia din România.

Contribuie admirabil și cunoscuta artistă vestimentară, Patricia Vincent. Ea completează experiența ELECTRIC cu costume special create pentru spectacolul ce promite să depășească tiparele unui concert obișnuit

Mă încântă colaborarea cu unii dintre cei mai respectați reprezentanți ai artelor muzicale, vizuale și vestimentare din România. Compozitul artistic rezultat din creativitatea și energia cu care fiecare a contribuit la ELECTRIC este un produs cultural de mare clasă. Sperăm să fie de referință în peisajul artistic național”, a mărturisit Matei Ioachimescu. 

Turneul Electric este organizat de Fundația Hațegan. Concertul de la Bistrița are loc în 4 noiembrie 2021, la Centrul Cultural Municipal, de la ora 19.00. 

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). 

MATEI   IOACHIMESCU

Flautistul Matei Ioachimescu este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a și stabilit. Este laureatul mai multor distincții și burse (Thyll-Dürr, Yehudi Menuhin Foundation). A colaborat cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene importante precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall.

Albumul de debut („Lumiere”, cu pianista Cătălina Butcaru) este considerat de criticii de specialitate un produs de referință pentru aceste două  instrumente. 

Matei Ioachimescu este cunoscut pentru turneele Legends, Romanian Rhapsody și La Vida Loca. Acesta din urmă a bifat un mare succes internațional pe scene din Austria, Polonia și Estonia.

Din 2020, Matei Ioachimescu este profesor asociat la Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timișoara.

CRISTIAN   LOLEA

Cristian Lolea este unul dintre compozitorii care reuşesc să abordeze original și cu succes zone muzicale diferite. 

Pentru muzica sa de film, Cristian Lolea a fost distins cu Premiul „Georges Delerue” la Festivalul Internațional de Film de la Gent. A primit Premiul pentru cea mai bună muzică originală, la Festivalul Internațional de Film de la Saint-Jean-de-Luz (în 2020, pentru Servants). A fost distins cu Mențiune Specială pentru muzică originală la Gala Cineaștilor din Republica Moldova (2020), Premiul Uniunii Cineaștilor din România (în 2016, pentru Carmen, și în 2017, pentru Orizont) și Premiul Gopo (în 2008, pentru Îngerul necesar). 

Lucrările sale de muzică contemporană au fost cântate în multe ţări din Europa şi America. Lucrările sale au fost premiate la Varşovia (2007 – Premiul I) sau Concursul Internaţional de Compoziţie “George Enescu” (2009 – Premiu Special). 

Cristian Lolea este şi un orchestrator şi aranjor prolific. A prelucrat numeroase piese clasice, pop şi rock, pentru orchestre precum New England String Ensemble. 

TOM   BRÂNDUȘ

Artist multimedia – muzician și artist vizual, Tom Brânduș, a absolvit  Universitatea Națională de Muzică din București unde în prezent își finalizează studiile doctorale.

În 2002 s-a specializat în Producție muzicală și Multimedia la Berklee College of Music în Boston Massachusetts și New York University, în cadrul unui program Fulbright.

Din 2003 și-a început activitatea ca profesor asociat la Universitatea Națională de Muzică București.

Aici a predat cursuri de tehnologie muzicală, iar în paralel a produs muzică  și video pentru mai bine de 40 de piese de teatru. A realizat concerte multimedia și diferite instalații interactive.

În calitate de muzician interpret dar și producător multimedia, Tom a activat în mai multe proiecte precum Shukar Collective și Souptrip. A contribuit și la piese de teatru de anvergură („Rinocerii” / regia Robert Wilson, „Primul Om” și „Furtuna” în regia Cătălinei Buzoianu). A conceput instalații multimedia arhitecturale interactive, prezentate la Festivalului Spotlight din București. A produs spectacole de lasere și lumini pentru diverse evenimente și festivaluri din România.

Din 2008 este  fondatorul și organizatorul proiectului Abduction Beamz – un eveniment anual de muzică electronică, lasere și lumini inteligente, ținut în aer liber, în proximitatea Bucureștiului.

PATRICIA VINCENT

Patricia Vincent, născută la Bucuresti, este un artist multidisciplinar în domeniul designului vestimentar artistic format în Viena, Austria.

A urmat cursurile colegiului Michelbeuern, Mode Wien Akademie și Ucecom București. A studiat structura, proprietățile și clasificarea fibrelor textile, tehnici de cusut (manuale și mecanice), tehnologia și construcția tiparului, ilustrație, fotografie, istoria costumului  și marketing.

În 2006 și-a deschis propriul atelier la Viena, unde creează piese unicat pentru proiecte cu mesaj propriu sau în jurul unor povești gândite de artiști. A expus la Ambasada României Viena, Institutul Cultural Român, Mode Wien, Palatul Hofburg, Palatul Niederösterreich, Anker-Expedithalle, Muzeul Albertina.

Patricia Vincent a câștigat diferite distincții și premii. Cel mai important – „Austria’s Best Wedding Designer” din anul 2016.

Stilul estetic al lucrului său se definește prin naturalețe, grație și eleganță subtilă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...