Unui grup de tineri care se pregătesc să devină medici li s-a schimbat viața la 180 de grade în urmă cu 8 luni când au fost chemați voluntar în spitale să ajute cadrele medicale să facă față luptei cu nemilosul Covid. Ajunși la Spitalul Județean de Urgență, recunosc că au avut zile când mai mult au încurcat decât ajutat, că au avut moment când au uitat noțiunile de medicină învățate în anii de facultate.
La 8 luni de când a fost chemat voluntar la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru a ajuta cadrele medicale în lupta cu Covid, Alexandru Țermure povestește ce a înseamnat experiența „voluntar Covid” pentru tinerii care se pregătesc să devină medici cu acte-n regulă.
„Sunt o mână de oameni, adunați de peste tot; fiecare în parte este „voluntar Covid”. Ce înseamnă asta? Cu 8 luni în urmă am fost chemați voluntar să mergem în spitale și să ajutăm, neștiind prea multe, speriați de ce urma să se întâmple… am zis că trebuie să o facem și pe asta, pentru că în fond „acesta e obiectul muncii noastre”. Aici am întâlnit oameni deschiși, receptivi, săritori, exemple de care aveam nevoie, dovadă că lucrurile se schimbă în bine. Aveam nevoie de asta”, precizează într-o postare pe Facebook, Alexandru Țermure.
Acesta mai spune că după aceste 8 luni fiecare și-a găsit locul, în ciuda faptului că au existat zile în care mai mult au încurcat decât ajutat și ore în care uitau medicina învățată la facultate.
Majoritatea „voluntarilor Covid” care au ajuns la spitalul din Bistrița studiază în Cluj-Napoca, însă sunt din Sibiu, Arad, Suceava, Odorheliul Secuiesc sau Zalău.