-0.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Actorul bistrițean Adrian Titieni, vocea documentarului ”România Sălbatică”: ”Toate acestea vor rămâne mărturie despre România și despre noi înșine!”

Secretele ”României Sălbatice” vor fi povestite de actorul bistrițean Adrian Titieni la Festivalul Internaţional de Film Transilvania TIFF. Actorul bistrițean Adrian Titieni este cel care a primit rolul de narator în filmul documentar intitulat ”România Sălbatică”. Proiectul se anunță a fi cel mai ambițios documentar despre natura din țara noastră.

În 30 iulie, ”România sălbatică” va rula, în premieră, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF. Până atunci, autorii ne încântă cu trailerul oficial.


Naratorul documentarului este bine-cunoscutul actor Adrian Titieni, care ne poartă, pe parcursul a două ore, cu vocea lui caldă dintr-o poveste în alta.

„Coloana sonoră este compusă special pentru orchestră și este creată de Alexei Țurcan. Înregistrarea a fost realizată alături de Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră de studio-session din țară, dirijată de Tiberiu Soare, cu ajutorul partiturilor scrise de Corina Cioplea.

Piesa principală a filmului România Sălbatică este interpretată de Mădălina Pavel. Creația și post-producția sunetului, cât și mixajul final au fost realizate cu multă migală de Ioan Filip și echipa Smart Sound Studios.”, transmit autorii pe site-ul propriu.

De o modestie aleasă, naratorul poveștii s-a arătat măgulit de alegerea regizorului.

Actorul Adrian Titieni a lăudat munca de o genialitate absolut remarcabilă a celor care, cu răbdare, au filmat ani buni pentru a transpune totul pe peliculă.

Mă simt fantastic, onorat și măgulit ca voce pentru acest film extraordinar. Sper să mă fi ridicat la înălțimea așteptărilor echipei ”România sălbatică”. E o muncă laborioasă pe care acești oameni au făcut-o și mă înclin în fața dedicării lor. Respect, considerație și admirație pentru tot ce au făcut prin acest demers! Au filmat timp de câțiva ani și au reușit să pună cap la cap niște lucruri fantastice, minunate. E despre flora și fauna din țara noastră, pe care le-am descoperit și eu acum, la 58 de ani. Toate acestea vor rămâne mărturie despre România și despre noi înșine”, a declarat actorul Adrian Titieni.

Natura din țara noastră a devenit subiect de film documentar

Autentic sută la sută, filmul prezintă țara noastră așa cum nu a mai fost văzută până acum. ”România sălbatică” este o colecție de imagini care imortalizează biodiversitatea uriașă pe care o are ascunsă în ariile protejate. Întregul proiect a fost realizat ân mare parte prin voluntariat.

Potrivit echipei realizatoare, filmul este o componentă ambițioasă a proiectului, și va fi lansat în cinematografe în acest an. Apoi va fi disponibil într-o caravană națională cu proiecții gratuite în mai multe orașe din țară. Proiectul a fost dezvoltat în mai bine de 10 ani de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache.

„Mă consider un om privilegiat, pentru că am avut ocazia să văd în detaliu cele mai spectaculoase locuri naturale din țară. Deși am fost în multe țări, mai mult sau mai puțin exotice, acasă este aici, în România noastră Sălbatică. Filmul acesta este o călătorie, una care să ne ajute să descoperim măcar o parte din bogăția naturală pe care o avem. Pierduți în cotidian, uităm să vedem, sau chiar să credem că, dincolo de orașe, natura abundă. Călătoria noastră va fi una despre emoție, empatie, dramă și un strop de comedie. Acest film, ca de altfel întregul proiect, este pentru mine un omagiu adus naturii de la care am învățat, de care m-am bucurat, pe care am înțeles că trebuie să o respect”, transpune, pe site-ul proiectului, Dan Dinu, inițiator al proiectului și regizorul filmului documentar România Sălbatică.

Pentru realizarea proiectului, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au străbătut țara în lung și în lat, au parcurs zeci de mii de kilometri, uneori chiar pe jos. Au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. A fost o continuă aventură care s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura de la noi.

Sursa foto: aarc.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: