Concursul anti-drog „Tineri pentru tineri” și-a desemnat, ÎN SFÂRȘIT, cei trei câștigători. Locul III e ocupat de o bistrițeancă. Astfel, județul nostru va fi împânzit de afișe și pliante cu mesaje de prevenire!
La scurt timp după preluarea mandatului de prefect al județului, Stelian Dolha a anunțat o campanie anti – drog ALTFEL, la noi în județ.
Acesta a provocat tinerii să trimită modele de pliante/afișe cu mesaje anti-drog, în cadrul campaniei „Tineri pentru tineri”.
Mai mult, în cadrul campaniei s-au promis fimulețe cu mărturii ale oamenilor simpli sau vedetelor care AU TRECUT prin această experiență a dependenței de droguri și AU REUȘIT să scape.
FILM cu mărturii ale vedetelor și a oamenilor simpli ce au scăpat de droguri:
Această campanie ALTFEL a atras ONG-uri din țară, dar și din afara granițelor României.
Cum pune Norvegia umărul la lupta împotriva consumului de droguri de la noi din județ:
Pandemia de coronavirus a pus campania ÎN AȘTEPTARE.
Astăzi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, concursul „Tineri pentru tineri” și-a desemnat câștigătorii.
„Au fost 27 de proiecte trimise, 27 de participanți. Lucrările lor au fost analizate de o comisie formată din 11 jurați, din diferite domenii de activitate. Au fost desemnate TREI lucrări câștigătoare”, a explicat prefectul Stelian Dolha.
Participanții au fost din întreaga Românie, și, din fericire, unul dintre pliantele câștigătoare vine de la noi din județ.
LOCUL I – Herea Georgiana – București
Aceasta a obținut 35 de puncte și a primit 3.500 de lei din partea firmei Teraplast.
LOCUL II – Octavian Diaconu – Caransebeș
Acesta a obținut 30 de puncte și a fost premiat cu suma de 2.500 de lei de firma Rombat.
Locul III – Alina Pintican – Bistrița
Aceasta a obținut 29 de puncte și a fost premiată cu 2.000 de lei de firma RCB Electro 97.
Aceste pliante vor fi printate de Transilvania Print și vor împânzi instituțiile publice, școlile și mijloacele de transport în comun din județ.
„Ne bucurăm să facem parte din acest proiect. Am avut incidente cu tineri drogați care ne-au produs pagube de mii de lei. E un fenomen tot mai des întâlnit. Și noi, ca angajatori, ne gândim deseori la angajații noștri, ca nu cumva să meargă la serviciu sub influența diferitelor substanțe. Pentru că fenomenul ia amploare. Tocmai de aceea spun că ne bucurăm să facem parte din acest proiect!”, a declarat Melente Horoba, managerul Transmixt.
Afise si pliante PE CARE NU LE CITESTE NIMENI SI DACA SUNT INMANATE ” TRECATORILOR ” ACESTIA LE ARUNCA LA COSUL DE GUNOI , fara sa le citeasca ! Nu asta este masura eficienta ” antidrog ” … !
Trebuie luate masuri sa nu mai existe pe piata nici un fel de ” suplimente … vitamine… etnobotanice… ceaiuri… sau alte leacuri ” ALTFEL DECAT PRIN RETELELE DE FARMACIE si pe cei prinsi … ” spanzurati ” macar 2…3…10… si se pune PUNCT ! Stiti ca ” frica pazeste via ” … nu numarul de paznici !
Daaaa…. este ca si cum i-ai spune porcului si vacii… ca nu-i frumos sa doarma-n balega … !