Aflat la primul mandat de senator, Ovidiu Florean și-a depus declarația de avere la finalul anului trecut. Aceasta nu face altceva decât să scoată în evidență ce manevre s-au făcut în PNL pentru ca Florean să ajungă pe liste. În 2020, deși șomer, acesta a împrumutat partidul cu 133.000 de lei, bani pe care o rudă de-a sa a împrumutat-o la rândul său din bancă.
Banii par să circule prin partidele politice, precum apa în natură: se metamorfozează, se evaporă și revin…sub formă de datorie. Studiu de caz: sentorul Ovidiu Florean despre care nu știe nimeni cum a ajuns pe listele PNL. Nici măcar liberalii.
Nu s-au făcut alegeri, nu s-a votat nimic democratic în interiorul formațiunii politice, iar liberalii s-au trezit cu personajul, la vremea aceea șomer, pe liste. Nici măcar nu s-au mimat alegeri democratice, ca pe vremea lui Ioan Oltean.
Rămâne totuși întrebarea: cum a ajuns Ovidiu Florean senator? Ei bine, răspunsul pare să ni-l dea declarația de avere. Acest document trebuie depus la preluarea mandatului. În cazul său nu face altceva decât să confirme o practică veche de când lumea. Dai un ban, dar stai în față.
Astfel, în 2020, an în care Ovidiu Florean a ajuns senator, acesta împrumută partidul cu 133.000 de lei. De unde avea Ovidiu Florean această sumă? Singurul său venit la acea vreme se rezuma la indemnizația de consilier județean, care abia trecea de 1.000 de lei. La această sumă se mai adăuga pensia soției de 1.686 de lei.
În schemă a sărit altă rudă de-a senatorului. Oana Natalia Florean a împrumutat din bancă exact aceeași sumă care mai apoi a ajuns la partid: 133.000 de lei. Niciun liberal n-a vrut să ne lămurească cine s-a împrumutat pentru domnul senator, nici măcar el.
L-am sunat și l-am rugat să ne explice ce e cu împrumuturile din declarația de avere și cine e Oana Natalia Florean. Ne-a răspuns sec și expeditiv: „Uitați-vă în declarația de avere, o zi bună”, după care ne-a închis în nas.
Bănuim că este fiica senatorului, dar în lipsa unei confirmări, rămâne doar o bănuială. Curios, împrumutul făcut de Oana Natalia Florean este doar pe un an, iar întreaga sumă trebuie returnată în 2021. Asta ne sugerează faptul că senatorul se bazează pe sumele primite de partid de la stat…
Banii cheltuiți de partide în campania electorală sunt rambursați de Autoritatea Electorală Permanentă. Asta dacă totul a fost legal, iar partidul a trecut de pragul de 3%.
Ce a făcut senatorul Florean de când a fost ales? Este semnatarul a trei propuneri legislative. Una dintre ele prevede ca data de 19 iulie să fie declarată Ziua Națională a Înotului.
:::::))))))))))) faina treaba. Acuma somer, acuma senator.Acuma fara un leu si cu o pensie, acuma cu 15000 de lei indemnizatie, sa mori si alta nu.PNL ??? curat murdar mon cher!!!!! acest alt fel de politica !!!:::)))
D-apoi… Hitler prost si fara scoala aproape ca a stapanit ” Lumea” … , iar Ceuasescu ne-a condus 45 de ani si a cladit si modernizat aceasta Romanie,(pe care astazi guvernantii nostri preaiubiti ne-au vandut-o la straini ), fiind in final impuscat ca un caine in ziua de Sfant Craciun ! De unde stiti voi in ce ” ranitza ” ( ori traistutza cu baiere din lana ) sta… bota, parul din gard si scorbaciul cu bube ” ? ( ca sa nu-i zic ” baston ” ) .