Un ONG dorește să facă o sală de escaladă pentru bistrițeni. A cerut Primăriei Bistrița să le dea un punct termic pe care să-l amenajeze. Dar municipalitatea ține cu dinții de aceste clădiri, oricum focare de infecție și fără nicio destinație, decât „pe hârtie”.
S.A.S. Adventure este un ONG care oferă bistrițenilor… ALTCEVA. Mai exact, o sală de escaladă unde cei care vor să guste adrenalina, dar nu au cu cine merge în munți, o pot face.
„Oricine poate să beneficieze de aceleași trăiri minunate pe care schiul, alpinismul, supraviețuirea și turele montane le oferă”, explică cei de la S.A.S Adventure.
Au găsit o locație unde au amenajat un perete pentru escaladă.
Doar că sala era a „unor cunoscuți”, iar acum aceștia s-au mutat. Așa că și S.A.S. Adventure TREBUIE să își găsească o nouă locație.
Fiind un ONG, nu își permite cumpărarea unei săli, sau plata unor chirii MARI, așa că și-a îndreptat atenția spre Primăria Bistrița.
Reprezentanții ONG-ului au făcut o solicitare prin care au cerut municipalității să le dea, prin concesiune, un punct termic de pe strada Sucevei. Răspunsul a fost însă… nefavorabil.
Municipalitatea „ține cu dinții” de punctele termice. Iar noii consilieri, conform răspunsului, ar vrea să REANALIZEZE destinația punctelor termice.
Deoarece momentul în care vor fi nevoiți să IASĂ efectiv din clădire e „după colț”, ONG-ul a încercat să găsească… o altă clădire. Primăria le-a spus că NU EXISTĂ alte spații pe care municipalitatea să le aibă și să le poată concesiona.
„Noi am întrebat și de săli de sport, dar acestea aparțin școlilor. Deci nu putem să investim în acea sală de sport și să fim limitați în folosirea ei.
Noi am cerut un punct termic în ideea în care trebuie clădire înaltă. Și ne trebuie spațiu. Noi o renovăm, amenajăm tot. Dar fiind ONG, NU ne permitem să cumpărăm o clădire sau să plătim chirii mari. De aceea am cerut un punct termic în concesiune. Și noi ne ocupăm, facem imposibilul și facem rost de bani ca să creem această oportunitate pentru bistrițeni, ca să experimenteze și alt tip de sport. Primăria NU face nimic cu punctele alea termice și noi ne angajăm să îl transformăm. DAR uite că nu găsim înțelegere!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Iulia Rusu-Oltean.
Punctele termice ar avea, de ani buni de zile, anumite „destinații”. Doar că nu ar fi fost folosite în scopul respectiv. Cel puțin aceasta a fost motivația pe care municipalitatea a dat-o când a RESPINS propunerea lui Cristian Niculae de a transforma punctele termice în parcări.
Totuși, în mai multe conferințe, primarul Ioan Turc a dat de înțeles că ia totuși în considerare transformarea punctelor termice în parcări. Ori transformarea clădirilor, ori demolarea lor și ridicare unor parcări pe schele metalice, în loc.
NASOL: Dispar 2.500 de locuri de parcare – anunță primarul Ioan Turc
Interese pentru punctele termice, EXISTĂ. Doar că municipalitatea ține cu dinții de ele.
Până se va hotărî noua administrație CE va face cu ele, un lucru e clar: acestea sunt adevărate focare de infecție și se degradează văzând cu ochii. În timp ce solicitările pentru folosirea acestora primesc răspuns NEGATIV.
Nu ar fi rău dacă Bistrița ar avea măcar un punct termic care să arate așa:
Fara nicio rautate, dar la ce criza de locuri de parcare este pe strada Sucevei exact o sala de escalada mai lipseste din peisaj!
@Bistrițeanule atenție la GDPR .. necunoașterea legii te ingroapă de viu!!!!
(semnaturi olografe)
@S.A.S Adventure .. încercați abordarea mai prietenoasă pt. Padurea Tineretului Schullerwald
via D.J.T.S. BN..lăsați ”Punctele Termice” să producă căldură 🙂
Apăi primăriei îi lipsesc multe…..primar, manager și secretar! Ce pretenții să avem….
Escapadă puteți face pe dealul târgului că drumul e plin de gropi , faceți mai bine locuri de parcare , reparații un drum . De asta am eu nevoie acum? Să mă urc pe pereți ???